دوره 3، شماره 1 - ( 1393 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 55-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kalte S, Alizadeh Doghikolaee E, Yousef Elahi M. Effect of edible chitosan-gelatin coating on the quality characteristics and shelf life of fish finger of Hypophthalmichthys molitrix during refrigerated storage. JFST 2014; 3 (1) :45-55
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-1129-fa.html
کلته صونا، علیزاده دوغی کلائی ابراهیم، یوسف الهی مصطفی. تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان-ژلاتین برخصوصیات کیفی و زمان ماندگاری فیش فینگر کپور نقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) طی نگهداری در یخچال. علوم و فنون شیلات. 1393; 3 (1) :45-55

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-1129-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
2- استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
3- استادیار گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
چکیده:   (10056 مشاهده)
تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان و کیتوزان-ژلاتین بر کیفیت فیش فینگر کپور نقره­ای هنگام نگهداری بررسی شد. فیش فینگرها به طور جداگانه در محلول­های پوششی کیتوزان 1% و کیتوزان 1%-ژلاتین 4% غوطه­ور و بسته­بندی شدند. سپس جهت آزمایش­های شیمیایی (TBA، TVB-N، PV) و میکروبی (TVC و PTC) به مدت 30 روز در یخچال (C˚1±4) نگه­داری شدند.  کمترین میزان بازهای نیتروژنی فرار در نمونه پوشش داده شده با کیتوزان مشاهده شد در‌صورتی که میزان تیوباربیتوریک اسید تیمارهای پوشش داده شده تفاوت معنی­داری نسبت به هم نداشتند (05/0>p). در بین نمونه­های پوشش داده شده، پوشش کیتوزان به طور موثری باعث کاهش بار باکتریائی کل (TVC) و سرما دوست (PTC) گردید که این میزان کاهش در روز 12 به ترتیب برای TVC و PTC به اندازه 2/3 و log10 cfu/g 6/2 نسبت به شاهد بود. بدین ترتیب می­توان بیان نمود که فیش فینگرهای پوشش داده شده با محلول پوششی کیتوزان نسبت به پوشش کیتوزان-ژلاتین و نمونه­های بدون پوشش موثرتر بود و 18 روز بر ماندگاری فیش فینگرها افزود
متن کامل [PDF 362 kb]   (3372 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرآوری محصولات شیلاتی
دریافت: 1392/11/25 | انتشار: 1393/3/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.