دوره 6، شماره 3 - ( 1396 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 42-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khani S, Sarvi Moghanlou K, Imani A, Agh N, Jalili R. The effect of dietary yeast cell wall (Saccharomyces cerevisiae) and cinnamon essential oil (Cinnamomum verum) supplementation on growth indices, blood biochemstry and innate immunity of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fingerlings. JFST 2017; 6 (3) :29-42
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-12255-fa.html
خانی سیران، سروی مغانلو کورش، ایمانی احمد، آق ناصر، جلیلی رضا. اثر مکمل دیواره سلولی مخمر (Saccharomyces cerevisiae) و اسانس دارچین (Cinnamomum verum) جیره بر شاخص های رشد، بیوشیمی خون و ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و فنون شیلات. 1396; 6 (3) :29-42

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-12255-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه، دانشکده منابع طبیعی، گروه شیلات
3- استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه
4- دانشیار پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه
5- دانشجوی دکتری گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه
چکیده:   (9744 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر افزودن دیواره سلولی مخمر (Saccharomyces cerevisiae) و اسانس دارچین (Cinnamomum verum) به جیره غذایی بر برخی از فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و ایمنی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام پذیرفت. با استفاده از آزمایش عاملی 2×2، تعداد 276 قطعه بچه ماهی (20/1 ± 67/9 گرم) با 4 نوع جیره غذایی (شاهد و جیره‌های حاوی 5/1 درصد دیواره سلولی مخمر، 1 درصد اسانس دارچین و استفاده توام از 5/1 درصد مخمر و 1 درصد اسانس دارچین) به مدت 60 روز پرورش داده شدند. در پایان آزمایش نرخ رشد ویژه و افزایش وزن بدن در تیمار حاوی اسانس دارچین کاهش یافت (05/0≥P)، اما ضریب تبدیل غذایی تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری نداشت (05/0<P). شاخص کبدی تیمار حاوی 1 درصد اسانس دارچین بیشترین مقدار بود (05/0≥P). از نظر شاخص های خونی، بیشترین تعداد گلبول‌های قرمز و غلظت هموگلوبین خون در تیمار حاوی 1 درصد اسانس مشاهده شد (05/0≥P)، درصد هماتوکریت نیز در حضور همزمان دیواره مخمر و اسانس دارچین به بالاترین سطح رسید. میزان فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز در تیمار حاوی دیواره سلولی مخمر نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت (05/0≥P). همچنین اسانس دارچین باعث کاهش میزان فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز، آسپارتات آمینو ترانسفراز و گاما گلوتامیل ترانسفراز گردید (05/0≥P). بیشترین میزان پروتئین کل، گلبولین و لیزوزیم سرم خون نیز در تیمار حاوی 5/1 درصد دیواره سلولی مخمر مشاهده شد (05/0≥P). جمع‌بندی نتایج بیانگر این است که استفاده همزمان دیواره سلولی مخمر و اسانس دارچین در جیره غذایی باعث تقویت سیستم ایمنی بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان می‌گردد.
متن کامل [PDF 696 kb]   (2427 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تغذیه آبزیان
دریافت: 1395/4/13 | انتشار: 1396/9/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.