دوره 7، شماره 4 - ( 1397 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 319-311 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseinpour Delavar F, Nafisi Bahabadi M, Mirbakhsh M, Niknam K, Johari S, Mohammadi Baghmollaii E. Application of Porous Ceramic Substrates Containing Silver Nanoparticles in Water Filtration System for Infection Control of Vibrio harveyi in White Leg Shrimp (Litopenaeus vannamei). JFST 2018; 7 (4) :311-319
حسین‌پوردلاور فاطمه، نفیسی‌بهابادی محمود، میربخش مریم، نیکنام خدابخش، جوهری سیدعلی، محمدی‌باغملائی عصمت. کاربرد بسترهای سرامیک متخلخل پوشش‌یافته با نانو‌ذرات نقره در سیستم فیلتراسیون آب پرورش پست‌لارو میگوی سفید غربی به‌منظور کنترل عفونت ناشی از باکتری ویبریو هاروی. علوم و فنون شیلات. 1397; 7 (4) :311-319

1- گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران ، fhosseinpour18@gmail.com
2- گروه شیلات و آبزی‌پروری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، بوشهر، ایران
3- پژوهشکده میگوی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر، ایران
4- گروه شیمی آلی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، بوشهر، ایران
5- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
6- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
استفاده از روشهای سازگار با محیط زیست یکی از راهکارهای نوین در مبارزه با عوامل بیماری‌زا در سیستم‌های تکثیر و پرورش آبزیان است. هدف مطالعه حاضر بررسی امکان استفاده غیرمستقیم از فیلترهای سرامیکی محتوی نانوذرات نقره در سیستم فیلتراسیون آب پرورش پست‌لارو میگوی سفید غربی به‌منظور کنترل باکتری ویبریو هاروی بوده است. بدین‌منظور، بسترهای فیلتر سرامیکی با نانوذرات نقره پوشش داده شد و توسط تکنیک‌های FT-IR، XRD، ICP و SEM مورد بررسی قرار گرفت. در ارزیابی خاصیت ضدباکتریایی فیلترهای محتوی نانوذرات نقره در شرایط آزمایشگاهی از آزمون‌های آنتی‌بیوگرام روی پلیت و داخل لوله استفاده شد. سپس عملکرد فیلترها در شرایط "درون‌تنی" در دو مرحله مطالعه شد: در مرحله اول باکتری به آب تلقیح و کارآیی فیلترها از طریق سنجش بار باکتریایی آب ارزیابی شد، در مرحله دوم عملکرد فیلترها در حضور لاروهای میگوی سفید غربی از طریق سنجش بار باکتریایی آب، میزان مرگومیر و علایم بالینی میگوها و نیز کشت از هپاتوپانکراس و عضله مطالعه شد. براساس نتایج، بالاترین قطر هاله عدم رشد در قطعات سرامیکی نقره‌اندود در حضور پیش‌ماده ۳- آمینو- پروپیل- تری‌اتوکسی‌سیلان (APTES؛ ۲۴ساعت غوطه‌ور در کلوئید) به دست آمد. نتایج حاصل از آزمون فیلترها در شرایط "درون‌تنی" نشان داد که باکتری‌ها به‌طور کامل حذف شدند. در مرحله دوم نیز نتایج اختلاف معنیداری را در کاهش بار باکتریایی آب، تلفات میگو و ظهور علایم بیماری در تیمارهای حاوی نانوذرات نقره نشان داد. با توجه به این نتایج فیلترهای نقره‌اندود دارای کارآیی بسیار بالایی برای استفاده در سیستم فیلتراسیون آب هستند.
متن کامل [PDF 1481 kb]   (1910 دریافت)
دریافت: 1396/12/28 | انتشار: 1397/9/29