دوره 7، شماره 1 - ( 1396 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 71-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zamani A, Moafi A. Effect of Replacement of Fish Oil by Grape Seed Oil on Growth Indices and Protease Enzymes Activity in Oncorhynchus mykiss. JFST. 2018; 7 (1) :71-79
URL: http://journals.modares.ac.ir/article-6-14006-fa.html
زمانی عباس، معافی ابوذر. تاثیر جایگزینی روغن ماهی با روغن هسته انگور بر شاخص‌های رشد و میزان فعالیت پروتئازی در ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان. علوم و فنون شیلات. 1396; 7 (1) :71-79

URL: http://journals.modares.ac.ir/article-6-14006-fa.html


1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران ، a.zamani@malayeru.ac.ir
2- اداره جهاد کشاورزی ملایر، ملایر، ایران
چکیده:   (1000 مشاهده)
اهداف: افزایش مصرف آبزیان، توسعه صنعت آبزی‌پروری و نیاز به تولید خوراک آبزیان، دسترسی به روغن ماهی را در آینده نامعلوم می‌سازد. هدف پژوهش بررسی تاثیر جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با روغن هسته انگور بر شاخص‌های رشد و فعالیت آنزیم‌های پپسین و تریپسین ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان بود.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر روی ۴۵۰ قطعه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان طی یک دوره ۶۰ روزه انجام شد. در این مطالعه از جیره شاهد (A) حاوی ۱۰۰% روغن ماهی و جیره‌های حاوی ۲۵% (B)، ۵۰% (C)، ۷۵% (D) و ۱۰۰% (E) روغن هسته انگور به‌جای روغن ماهی استفاده شد. داده‌ها با نرم‌افزار Graph Pad Prism و SPSS ۲۰ از طریق آزمون واریانس یک‌طرفه تحلیل شدند.
یافته‌ها: بیشترین وزن نهایی و افزایش وزن در جیره C و کمترین آنها در D بود که اختلاف معنی‌داری داشتند. اختلاف معنی‌داری در نرخ رشد ویژه و کارآیی پروتئین جیره‌ها وجود نداشت. بیشترین ضریب تبدیل غذایی در جیره E و کمترین آن در C با اختلاف معنی‌داری مشاهده شد. بیشترین کارآیی چربی در جیره C بود. بیشترین کارآیی غذا در جیره‌های C و D و کمترین آن در E بود و جیره‌ها اختلاف معنی‌داری نداشتند. بیشترین فعالیت آنزیم پپسین و تریپسین در ضمایم پیلوریک در جیره C و در روده در C و D مشاهده شد. میزان بهینه جایگزینی روغن ماهی به‌وسیله روغن هسته انگور ۵۰% (جیره C) برآورد شد.
نتیجه‌گیری: جیره غذایی ۵۰% روغن ماهی و ۵۰% روغن هسته انگور بر بهبود شاخص‌های رشد و فعالیت آنزیم‌های پپسین و تریپسین ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان موثر است.

 
متن کامل [PDF 679 kb]   (253 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی |
دریافت: ۱۳۹۵/۱۱/۹ | پذیرش: ۱۳۹۶/۲/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۲۹
* نشانی نویسنده مسئول: گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA code

ارسال پیام به نویسنده مسئول