دوره 5، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Irani A, Hajimoradlo A, Agh N, Ghorbani R. Performance evaluation of barley straw, wood chip, sponge and PVC pure pipe based biofilters in Common carp recirculating aquaculture system. JFST 2016; 5 (2) :1-15
ایرانی عبدالجبار، حاجی مرادلو عبدالمجید، آق ناصر، قربانی رسول. ارزیابی عملکرد بیوفیلترهای با بستر کاه جو، پوشال چوب، اسفنج و لوله‌های مشبک پی‌وی‌سی در سیستم مدار بسته پرورش کپور معمولی. علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (2) :1-15

1- دانشگاه ارومیه
2- مدرس / دانشگاه گرگان
3- مدرس / دانشگاه ارومیه
عملکرد بیوفیلترهای کاه جو، پوشال چوب و اسفنج (به‌عنوان بسترهای ارزان قیمت و در دسترس) و  لوله‌های مشبک پی‌وی‌سی در سیستم‌های مدار بسته پرورش کپور معمولی مقایسه گردید. برای اجرای این تحقیق، 12 سیستم مدار بسته آزمایشی طراحی و در هر کدام 50 قطعه بچه ماهی کپور 8/4 گرمی ذخیره سازی گردید. پس از سپری شدن دوره فعال‌سازی یک ماهه، عملکرد بیوفیلترها و کارایی حذف پسماندهای نیتروژن معدنی و مواد جامد، همچنین شاخص‌های رشد ماهی بررسی شد. نتایج نشان داد که بیوفیلترهای با بستر اسفنج نسبت به سایر بیوفیلترها عملکرد بهتری داشت. بیوفیلترهای با بستر کاه جو و پوشال چوب نیز کارایی حذف پسماند قابل قبولی نشان دادند، در صورتی‌که بیوفیلترهای با بستر لوله‌های مشبک پی‌وی‌سی عملکرد ضعیف‌تری داشتاند. ماهی  در سیستم‌های دارای بیوفیلتر کاه جو در مقایسه با سایر تیمارها و حتی نسبت به سیستم جریان باز دارای شاخص‌های رشد و تغذیه‌ای بهتری بود. بنابراین، کاه جو، پوشال چوب و اسفنج به خاطر ارزان بودن، در دسترس بودن، داشتن منطقه سطح ویژه نسبتاً زیاد و عملکرد قابل قبول در حذف پسماندها می‌توانند در سیستم‌های مدار بسته و نیمه مدار بسته پرورش آبزیان، به‌عنوان بستر بیوفیلتر مورد استفاده قرار گیرند.

دریافت: 1394/6/22 | انتشار: 1395/7/4