دوره 7، شماره 2 - ( 1397 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 155-145 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghelichi S, Shabanpour B, Pourashouri P. Proximate and Amino Acid Composition, Antioxidant Properties, ACE Inhibitory Effect, and Antibacterial Power of Protein Hydrolysates of Common Carp Roe by Alcalase. JFST 2018; 7 (2) :145-155
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-14589-fa.html
قلیچی سخی، شعبان‌پور بهاره، پورعاشوری پرستو. ترکیب تقریبی و آمینواسیدی، قدرت آنتی‌اکسیدانی، قدرت مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتانسین و قدرت ضدباکتریایی پروتئین هیدرولیزشده تخم ماهی کپور معمولی با آنزیم آلکالاز. علوم و فنون شیلات. 1397; 7 (2) :145-155

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-14589-fa.html


1- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
2- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران ، bshabanpour@yahoo.com
چکیده:   (8563 مشاهده)
اهداف: تخم ماهی ارزش غذایی بالایی داشته و در قاره آسیا، به‌عنوان یک محصول جانبی در صنعت فرآوری ماهیان شناخته شده است. هدف پژوهش، بررسی ترکیب تقریبی و آمینواسیدی، قدرت آنتی‌اکسیدانی، قدرت مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین و قدرت ضدباکتریایی پروتئین هیدرولیزشده تخم ماهی کپور معمولی با آنزیم آلکالاز بود.
مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر روی تخم ماهی کپور معمولی، پس از لیوفلیزه‌کردن تخم ماهی، عمل هیدرولیز با استفاده از آلکالاز در چهار زمان ۳۰، ۶۰، ۹۰ و ۱۲۰دقیقه در ۸=pH و دمای C۵۵
º انجام شد. میزان چربی، رطوبت، خاکستر و پروتئین براساس روش‌های AOAC و ترکیب آمینواسیدی با روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا- طیف‌سنجی جرمی سنجیده شدند. قدرت حذف رادیکال آزاد DPPH، چلاته‌کردن یون فلزی، مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین و قدرت ضدباکتریایی نمونه‌ها بررسی و داده‌ها با نرم‌افزار SPSS ۲۱ از طریق آزمون تحلیل واریانس و آزمون LSD تحلیل شدند.
یافته‌ها: با افزایش زمان هیدرولیز، مقدار پروتئین، درصد بازیابی پروتئین و میزان خاکستر افزایش یافت، ولی میزان چربی و رطوبت کاهش یافت. فراوان‌ترین آمینواسیدها والین، لایزین، آرژنین و لوسین بودند. قدرت ضداکسیدانی نمونه‌ها با افزایش غلظت افزایش یافت. قدرت حذف رادیکال DPPH در غلظت ۲۰میلی‌گرم بر میلی‌لیتر، در همه نمونه‌ها به طور معنی‌داری بالاتر از محلول BHT بود (۰/۰۵p<). همه نمونه‌های پروتئین هیدرولیزشده قدرت ضداکسیدانی، مهارکنندگی ACE و ضدباکتریایی داشتند.
نتیجه‌گیری: پروتئین هیدرولیزشده تخم ماهی کپور معمولی به‌دلیل دارابودن درصد بالایی از پروتئین، پپتیدهای زیست‌فعال و آمینواسیدهای ضروری و غیرضروری، خواص آنتی‌اکسیدانی، مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین و ضدباکتریایی بالایی دارد.
متن کامل [PDF 502 kb]   (2372 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی آبزیان
دریافت: 1396/2/13 | انتشار: 1397/5/23

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.