دوره 7، شماره 4 - ( 1397 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 261-255 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbani S, Haghighi D, Maghsoodieh Kohan H, Parvaneh Moghadam D, Salavatian S. Effect of Dietary Protein Levels on the Growth and Body Composition of Roach Caspin Sea (Rutilus caspicus) Fingerling. JFST 2018; 7 (4) :255-261
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-14928-fa.html
قربانی صاحبعلی، طالبی‌حقیقی داود، مقصودیه‌کهن حسن، پروانه‌مقدم داریوش، صلواتیان سیدمحمد. تاثیر سطوح پروتئین جیره روی عملکرد رشد و ترکیبات بدن بچه‌ماهی کلمه دریای خزر. علوم و فنون شیلات. 1397; 7 (4) :255-261

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-14928-fa.html


1- پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی ، Sahebali_ghorbani@yahoo.com
2- پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی
چکیده:   (5011 مشاهده)
این مطالعه به‌منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پروتئین بر عملکرد رشد و ترکیبات بدن ماهی انگشت‌قد (Rutilus caspicus) انجام شد. چهار جیره آزمایشی حاوی سطوح پروتئینی ۳۰، ۳۵، ۴۰ و ۴۵% فرموله شدند. ۳۰۰ عدد ماهی کلمه در گروه‌های سه تکرار با وزن اولیه ۰/۱۳±۲/۶۵گرم در مخازن فایبرگلاس ۱۰۰لیتری (۲۵ ماهی/هر مخزن) ذخیره شده و براساس ۳% وزن توده زنده به‌مدت۵۷ روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که میزان افزایش وزن (WG%)، نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذا (FCR)، ضریب چاقی (CF) و ماندگاری (SR%) تحت تاثیر سطوح پروتئین جیره قرار نگرفت اما ضریب بازدهی پروتئین (PER) جیره حاوی سطوح پروتئین ۳۰ و ۳۵% نسبت به تیمارهای دیگر افزایش معنی‌داری داشت (۰/۰۵>p). ترکیبات بدن تحت تاثیر سطوح پروتئین جیره قرار گرفت. پروتئین بدن با افزایش سطوح پروتئین جیره به‌صورت معنی‌دار کاهش یافت ولی چربی بدن با افزایش پروتئین جیره تا سطح ۴۰% افزایش یافت. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که با افزایش سطوح پروتئین جیره‌ها از ۳۰ تا ۴۵% میزان افزایش رشد معنی‌دار نبود، اما ماهیان تغذیه‌شده از جیره حاوی ۳۰% پروتئین در مقایسه با آنهایی که از جیره‌های دیگر تغذیه نموده بودند ارزش بازدهی پروتئین بیشتری داشتند.
متن کامل [PDF 853 kb]   (2985 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی آبزیان
دریافت: 1394/2/9 | انتشار: 1397/9/29

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.