دوره 7، شماره 3 - ( 1397 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 242-239 | برگشت به فهرست نسخه ها

Arabshahi Karizi A. Analysis of the Performance of Northern and Southern Provinces in the Fisheries Sector. JFST 2018; 7 (3) :239-242
عربشاهی کریزی احمد. تحلیل عملکرد استان‌های شمال و جنوب در بخش شیلات. علوم و فنون شیلات. 1397; 7 (3) :239-242

گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت، اقتصاد و حسابداری، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، ahmad.arabshahi@gmail.com
اهداف: ایران دارای پتانسیل‌ها و فرصت‌های زیادی برای توسعه آبزی‌پروری با هدف تولید و تنوع غذایی، بهبود امنیت غذایی در کشور، صادرات غیرنفتی، ارزآوری و از همه مهم‌تر ایجاد اشتغال از نوع مولد به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم است. هدف این پژوهش تحلیل عملکرد استان‌های شمال و جنوب در بخش شیلات بود.
ابزار و روش‌ها: در پژوهش توصیفی حاضر، استان‌های بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان، گلستان، گیلان، مازندران و هرمزگان با روش تصمیم‌گیری چندشاخصه (MADM) و به‌طور خاص تکنیک اولویت‌بندی براساس شباهت به راه حل ایده‌آل (تاپسیس) بررسی شدند. برای تهیه آمار و اطلاعات ماتریس داده‌ها به سالنامه آماری کشور در سال ۱۳۹۴ و سالنامه آماری سازمان شیلات ایران در سال ۱۳۹۳ رجوع شد. محاسبات مربوطه نیز با استفاده از نرم‌افزار MCDMengine انجام شد.
یافته‌ها: براساس آمار استفاده‌شده و شاخص‌های انتخابی، استان مازندران بهترین عملکرد را در بخش شیلات میان استان‌های مورد بررسی داشت و استان‌های گیلان، هرمزگان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و گلستان در رده‌های بعدی قرار داشتند
نتیجه‌گیری: در بخش شیلات، استان مازندران دارای بهترین عملکرد میان استان‌های گیلان، هرمزگان، خوزستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و گلستان است.
واژه‌های کلیدی: آبزی‌پروری، ماهیگیری، شیلات
دریافت: 1396/7/28 | انتشار: 1397/6/31