دوره 6، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 16-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tabarsa M, Jokar Borazjani N, Rezaei M. Ethanol extraction and solvent partitioning of antioxidant compounds from brown seaweed Sargassum angustifolium. JFST 2017; 6 (2) :1-16
طبرسا مهدی، جوکار برازجانی نیلوفر، رضائی مسعود. استخراج اتانولی و جداسازی حلالی ترکیبات ضد‌اکسیدانی از جلبک قهوه ای Sargassum angustifolium. علوم و فنون شیلات. 1396; 6 (2) :1-16

1- استادیار گروه فراوری آبزیان
2- دانشگاه تربیت مدرس
در این مطالعه ترکیبات ثانویه جلبک قهوه‌ای S. angustifoliumو خواص ضداکسیدانی آنها ارزیابی شد. عصاره خام جلبک با اتانول 80 درصد به‌مدت 4 ساعت استخراج و سپس به‌ترتیب به‌وسیله حلال‌های هگزان، کلروفرم، اتیل‌استات و آب جزء‌‌گیری گردید. بازده استخراج برای عصاره خام 4 درصد و فراکسیون‌های به‌دست آمده بین 81/2 تا 43 درصد متغیر بود. ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی نشان داد که جزء‌گیری حلال- حلال به‌خوبی توانست ترکیبات ضداکسیدانی را جداسازی کند. در میان فراکسیون‌های مختلف، فراکسیون اتیل‌استات بیشترین قابلیت را در مهار رادیکال DPPH (78/75 درصد)، ABTS (92/88 درصد)، کاهندگی آهن (54/67 درصد) و ضداکسیدانی کل (34/0) نشان داد. بیشترین میزان ترکیبات فنولی در فراکسیون اتیل‌استات (86/277 میلی‌گرم تانیک‌اسید در عصاره) و کمترین در فراکسیون آبی (36/21 میلی‌گرم تانیک‌اسید در عصاره) مشاهده گردید. فعالیت ضداکسیدانی کل با میزان ترکیبات فنولی همبستگی بالایی (88/0R2=) را نشان داد. به‌طورکلی نتایج مطالعه حاضر نشان داد که عصاره اتانولی جلبک S. angustifolium دارای ترکیبات زیست‌فعال عمده بوده و می‌تواند به‌عنوان ضداکسیدان در صنایع غذایی مطرح باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرآوری محصولات شیلاتی
دریافت: 1395/7/3 | انتشار: 1396/6/1