دوره 7، شماره 2 - ( 1397 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 123-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sotoudeh E, Naserifard I, Oujifard A, Morshedi V. Influences of Different Water Temperatures on Growth Performance, Biochemical Body Composition, and Hematological Indices of Asian Sea Bass. JFST 2018; 7 (2) :117-123
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-17023-fa.html
ستوده ابراهیم، ناصری‌فرد ایمان، اوجی‌فرد امین، مرشدی وحید. اثرات درجه حرارت‌های مختلف آب بر عملکرد رشد، ترکیب بیوشیمیایی لاشه و شاخص‌های خونی ماهی سی‌باس آسیایی. علوم و فنون شیلات. 1397; 7 (2) :117-123

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-17023-fa.html


1- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران ، E.sotoudeh@pgu.ac.ir
2- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران
3- پژوهشکده خلیج فارس، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران
چکیده:   (6647 مشاهده)
اهداف: در سال‌های اخیر پرورش ماهیان دریایی یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های آبزی‌پروری در مناطق گرمسیری بوده و پرورش آنها رشد قابل ملاحظه‌ای در اکثر مناطق جهان داشته است. هدف این پژوهش، بررسی اثرات درجه حرارت‌های مختلف آب بر عملکرد رشد، ترکیب بیوشیمیایی لاشه و شاخص‌های خونی ماهی سی‌باس آسیایی بود.
مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر سه تیمار درجه حرارتی ۲۰، ۲۷ و C۳۳
º با سه تکرار به‌مدت ۶ هفته روی ۸ قطعه ماهی سی‌باس اجرا شد که به‌صورت تصادفی به تانک‌هایی با ظرفیت ۵۰۰لیتری منتقل شدند و غذادهی ماهیان با استفاده از غذای کنسانتره تجاری انجام شد. در پایان دوره آزمایش عملکرد رشد، شاخص‌های خونی و ترکیبات شیمیایی لاشه ماهیان مورد سنجش قرار گرفت. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS ۱۸ از طریق آزمون تحلیل واریانس یک‌راهه و دانکن تحلیل شدند.
یافته‌ها: میانگین وزن نهایی ماهیان پرورش‌یافته در درجه حرارت C۲۷
º به‌طور معنی‌داری نسبت به دو تیمار دیگر بالاتر بود. شاخص‌های ضریب رشد ویژه، درصد افزایش وزن، مصرف غذا و بازده پروتئین در دو تیمار ۲۷ و C۳۳º نسبت به تیمار C۲۰º به‌طور معنی‌داری بالاتر بودند. پارامترهای خون‌شناسی تغییرات معنی‌داری نداشتند. بین ترکیبات بیوشیمیایی خونی، گلوکز و کلسترول به‌طور معنی‌داری تحت تاثیر درجه حرارت آب قرار گرفتند. فعالیت آنزیم‌های کبدی در پلاسمای ماهیان پرورش‌یافته و ترکیبات بیوشیمیایی لاشه ماهیان (چربی، پروتئین، خاکستر و رطوبت) در تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌داری نداشتند.
نتیجه‌گیری: درجه حرارت‌های ۲۷ و C۳۳
º برای پرورش ماهیان سی‌باس آسیایی در آب دریا مناسب است. شاخص‌های خونی و ترکیبات شیمایی بدن ماهیان تحت تاثیر درجه حرارت‌های مختلف نیست.
متن کامل [PDF 456 kb]   (2169 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی آبزیان
دریافت: 1396/7/23 | انتشار: 1397/5/23

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.