دوره 7، شماره 4 - ( 1397 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 248-243 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naghdi S, Rezaei M, Bahramifar N. Evaluation Quality oxidation Minced of Common Kilka (Clupeonella cultriventris caspia) in Cold Storage Conditions by Sensor Bromophenol Blue Base on Chitosan Film. JFST 2018; 7 (4) :243-248
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-19092-fa.html
نقدی شهاب، رضایی مسعود، بهرامی‌فر نادر. ارزیابی کیفیت اکسیداسیونی مینس ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) نگهداری‌شده در یخچال توسط حسگر برموفنول آبی بر پایه فیلم کیتوزان. علوم و فنون شیلات. 1397; 7 (4) :243-248

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-19092-fa.html

1- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
2- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران ، rezai_ma@modares.ac.ir
3- گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران

اهداف: در پژوهش حاضر به‌منظور ارزیابی کیفیت اکسیداسیونی مینس ماهی کیلکای معمولی نگهداری‌شده در یخچال از حسگر ساخته‌شده با شناساگر برموفنول آبی بر پایه فیلم کیتوزان ۲% استفاده شد.
مواد و روش‌ها: در مطالعه تجربی حاضر ماهیان تازه سرزنی، شکم‌زنی و سپس شسته‌شده و چرخ شدند. برای تهیه فیلم کیتوزان ۲گرم پودر کیتوزان در ۱۰۰میلی‌لیتر استیک‌اسید ۲% به کار رفت، سپس محلول شناساگر به آن افزوده شد. در دوره نگهداری شاخص‌های FFA، TBA و PV در روزهای صفر، ۴، ۸، ۱۲ و ۱۶ تعیین شد.
یافته‌ها: کیفیت چربی نمونه‌ها از نظر فساد اکسیداتیو و هیدرولیتیک کاهش کاهش معنی‌داری را نشان داد. نتایج مربوط به ارزش رنگ (EΔ) طی دوره نشان داد این شاخص در دوره نگهداری افزایش داشت و رنگ حسگر از رنگ زرد تیره به رنگ قهوه‌ای تغییر یافت. آزمون همبستگی بین شاخص‌های FFA، TBA و PV با ارزش رنگ (EΔ) نشان داد که مقدار این همبستگی به ترتیب ۸۹%، ۸۷% و ۴۹% بوده است که در همبستگی FFA با و PV با معنی‌دار بوده است (۰/۰۵>p).
‌نتیجه‌گیری: بر پایه یافته‌های این تحقیق می‌توان به این مهم دست یافت که این حسگر می‌تواند به‌عنوان حسگر تعیین اکسیداسیون، تازگی و تعیین عمر ماندگاری مورد استفاده قرار گیرد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فیزیولوژی آبزیان
دریافت: 1397/1/28 | انتشار: 1397/9/29