دوره 7، شماره 4 - ( 1397 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 293-287 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pazir M, Javadzadeh Pourshalkohi N, Rohani A. Evaluation of Growth, Survival, and Health Indices of Litopenaeus vannamei: Boone, 1931 Fed Diets Containing Different Percentages of Garlic Powder (Allium sativum). JFST 2018; 7 (4) :287-293
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-20000-fa.html
پذیر محمدخلیل، جوادزاده‌‌پورشالکوهی نرگس، روحانی علی. بررسی شاخص‌های رشد، بازماندگی و سلامتی میگوهای سفید غربی (Litopenaeus vannamei: Boone, 1931) تغذیه شده با جیره غذایی حاوی سطوح مختلف پودر گیاه سیر (Allium sativum). علوم و فنون شیلات. 1397; 7 (4) :287-293

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-20000-fa.html

1- پژوهشکده میگوی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر ، dr.pazir@gmail.com
2- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
در این مطالعه در مدت ۶۰ روز تغییرات شاخص‌های رشد، بازماندگی و پارامترهای سلامت میگوهای سفید غربی (Litopenaeus vannamei) با میانگین وزنی ۰/۳۱±۸/۶۴گرم که با جیره‌های غذایی حاوی سطوح مختلف (صفر، ۰/۵، ۱ و ۲% غذا) پودر گیاه سیر تغذیه شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میانگین وزن، طول و ضریب رشد ویژه (SGR) میگوهای تغذیه‌شده با جیره غذایی حاوی ۲% پودر گیاه سیر به‌ترتیب با میزان ۱۵/۴۲گرم، ۱۶/۲سانتی‌متر و ۱/۲۷% به‌طور معنی‌داری بیشتر از مقادیر اندازه‌گیری‌شده در سایر تیمارها بود (۰/۰۵>p)، اما به‌دلیل افزایش معنی‌دار راندمان ضریب تبدیل غذایی )FCE( در میگوهای این تیمار، میزان ضریب تبدیل غذایی (FCR) آنها نیز به‌طور معنی‌داری نسبت به سایر تیمار‌ها کاهش معنی‌دار نشان داد (۰/۰۵>p). همچنین در میگوهای این تیمار به‌دلیل تحریک سیستم ایمنی تراکم سلول‌های هموسیت خون (THC) و پروتئین کل پلاسما )TPP( در مقایسه با سایر میگوهای تیمار به‌طور معنی‌داری افزایش یافت (۰/۰۵>p) که در نتیجه آن میزان بازماندگی میگوهای تیمار تغذیه‌شده با جیره‌ غذایی حاوی ۲% پودر گیاه سیر به‌طور معنی‌داری بیشتر از میگوهای تیمار ۵/۰ و صفر درصد شده بود (۰/۰۵>p). بنابراین با توجه به نتایج به‌دست‌آمده می‌توان عنوان نمود که افزودن پودر گیاه سیر به میزان ۲% در جیره غذایی میگوهای سفید غربی علاوه بر بهبود شاخص‌های رشد، افزایش کارآیی سیستم ایمنی غیراختصاصی میگوها را در پی خواهد داشت.

دریافت: 1396/2/27 | انتشار: 1397/9/29