دوره 4، شماره 4 - ( 1394 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 107-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

Effects of adding different percentages of carboxymethyl cellulose and tragacanth gum on textural and sensory characteristics of silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) fried fish ball. JFST 2016; 4 (4) :91-107
موسوی سحر، اجاق سید مهدی، عالیشاهی علیرضا. تأثیر افزودن صمغ‏های کربوکسی‏متیل سلولز و کتیرا بر ویژگی‏های بافتی و حسی کوفته ماهی کپور نقره‏ای (Hypophthalmichthys molitrix) سرخ شده. علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (4) :91-107

1- دانشجوی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2- عضو هیئت علمی و مدیر گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشگاه گرگان
3- عضو هیئت علمی دانشگاه گرگان
 برای بهبود ویژگی‏های بافتی و کیفی کوفته سرخ شده از ماهی کپور نقره‏ای، صمغ‏های کربوکسی‏متیل‏سلولز و کتیرا در مقادیر 5/0 و 1 درصد به کوفته افزوده شده و از نظر ترکیبات تقریبی متشکله، عوامل فیزیکی (درصد جذب لعاب، بازده محصول، چروکیدگی و کاهش جذب روغن)، رنگ‏سنجی، آنالیز حسی و ویژگی‏های بافتی با تیمار شاهد مقایسه شدند. تمامی تیمارها نسبت به تیمار شاهد مقدار چربی و میزان جذب روغن کمتری نشان دادند (05/0>p). تیمار حاوی 1 درصد صمغ کتیرا بالاترین مقادیر رطوبت، روشنایی، سختی و کشسانی را نشان داد، در حالی‌که تیمار حاوی 1 درصد کربوکسی‏متیل‏سلولز بالاترین میزان بازده محصول و پایین‌ترین مقادیر رطوبت تحت فشار، چربی، روشنایی، جذب روغن و کشسانی را نشان داد (05/0>p). به‌طور کلی عملکرد صمغ کتیرا بر ویژگی‏های بافتی مطلوب‏تر از صمغ کربوکسی‏متیل‏سلولز بود و تمامی شاخص‏های بافتی در تیمارهای حاوی 1 درصد صمغ کاهش یافتند، از این‌رو کاربرد درصدهای پایین این صمغ‏ها توصیه می‏شود.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرآوری محصولات شیلاتی
دریافت: 1394/5/30 | انتشار: 1394/12/1