دوره 5، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 76-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shafiei F. Effect of alcoholic extract of pomegranate peel (Punica granatum L.) on blood parameters of common carp (Cyprinus carpio) fingerling. JFST 2016; 5 (2) :63-76
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-2758-fa.html
shafiei fariba، محبوبی صوفیانی نصرالله، ابراهیمی درچه عیسی، نعمت اللهی امین، محبی عبدالناصر. اثر عصاره الکلی پوست انار (Punica granatum L.)بر فاکتورهای خون ماهی انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio). علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (2) :63-76

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-2758-fa.html


1- فارغ التحصیل
2- استاد دانشکده منابع طبیعی
3- دانشیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان
4- دانشیار دانشکده دامپزشکی
5- استادیار دانشکده دامپزشکی
چکیده:   (7745 مشاهده)
تأثیر عصاره الکلی پوست انار (Punica granatum) بر پاره‌ای فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون (RBC،Hb ، Hct، MCV، MCH، MCHC،WBC ، TP،CHO ، GLU،LDL ، HDL، Glb، TG، GOT، GPT، Alb، ALK، LDH) و فعالیت لیزوزیمی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انگشت قد (8/1± 7/11 گرم)  به‌صورت تصادفی در 5 تیمار و سه تکرار به مدت 75 روز بررسی شد. تیمارها شامل غلظت‌های متفاوت از عصاره الکلی پوست انار (صفر (شاهد)، 50، 150، 300 و 600 میلی‌گرم بر کیلوگرم غذا) بود . در پایان دوره آزمایش، خونگیری و زیست سنجی انجام شد. نتایج تحقیق افزایش معنی‌داری را در برخی پارامترهای خونی مانند: Hb ،Hct و RBC در تیمارهای300 و600 میلی‌گرم نشان داد. میزان پروتئین کل سرم در تیمار‌های150، 300 و 600 میلی‌گرم تفاوت معنی‌داری را با سایر تیمار‌ها نشان داد (05/0>P). فعالیت لیزوزیمی در تمام تیمارهای حاوی عصاره پوست انار افزایش معنی‌داری نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0>P). در کل، نتایج حاکی از بهبود پارامتر‌های هماتولوژیک و فعالیت لیزوزیمی ماهیان تحت تیمار با سطح 300 میلی‌گرم عصاره الکلی پوست انار بر کیلوگرم غذا می‌باشد.
متن کامل [PDF 390 kb]   (4177 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تغذیه آبزیان
دریافت: 1393/11/4 | انتشار: 1395/6/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.