دوره 5، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 152-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effects of Carum Copticum essential oil on growth and gene expression of enterotoxins A and C in Staphylococcus aureus in Kilka fish (Clupeonella cultriventris caspia) surimi. JFST 2016; 5 (1) :141-152
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3515-fa.html
عزیزخانی مریم، توریان فهیمه. بررسی تأثیر اسانس زنیان ( Carum Copticum) بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسین‌های A و C Staphylococcus aureus در سوریمی ماهی کیلکا (Clupeonella cultriventris caspia). علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (1) :141-152

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3515-fa.html


1- هیات علمی، دانشگاه تخصصی فن آوری های نوین آمل
2- دانشگاه تخصصی فن آوری های نوین آمل
چکیده:   (7709 مشاهده)
تاثیر اسانس زنیان در غلظت‌های 0 (شاهد)، 5/0، 75/0 و 1% بر رشد و بیان ژنی انتروتوکسین‌های A و C باکتری Staphylococcus aureus در سوریمی ماهی کیلکا (Clupeonella cultriventris caspia)  در مدت 5، 10، 15 و 20 روز نگه‌داری در یخچال (4 درجه) بررسی شد. ترکیبات اصلی اسانس شامل تیمول (4/36%)، پاراسایمین (4/31%) و گاما-ترپینن (73/21%) بود. حداقل غلظت بازدارنده رشد و حداکثر غلظت قابل تحمل برای باکتری در محیط کشت مایع به‌ترتیب معادل 06/0% و 015/0% به‌دست آمد. نتایج ارزیابی رشد تفاوت معناداری را بین تعداد باکتری در نمونه کنترل (log CFU/g 31/11) و نمونه‌های تیمار شده (76/9، 21/7 و log CFU/g 06/6 به‌ترتیب در حضور 5/0%، 75/0% و 1% اسانس) نشان داد. نتایجReal-Time PCR  بیانگر بیشترین تاثیر بازدارندگی در برابر بیان ژن انتروتوکسین‌ها در غلظت 1% اسانس بود. همچنین تاثیر بازدارندگی غلظت‌های مختلف اسانس بر بیان ژنی انتروتوکسین C بیشتر از انتروتوکسین A بود، به‌طوری‌که در روزهای پنجم و بیستم نگه‌داری، بیان ژن انتروتوکسین A، به‌ترتیب، 5/4 و 23/8 و بیان ژن انتروتوکسین C، به‌ترتیب 11/5 و 94/8 برابر کمتر از نمونه کنترل بود. به‌طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس زنیان ترکیب موثری جهت کاهش سرعت رشد باکتری Staphylococcus aureus و کاهش تولید انتروتوکسین‌های ناشی از آن در سوریمی ماهی کیلکا می‌باشد.
متن کامل [PDF 363 kb]   (5462 دریافت)    

دریافت: 1394/4/21 | انتشار: 1395/3/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.