دوره 4، شماره 4 - ( 1394 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 50-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

Babaei S, Abedian Kenari A, Hedayati M, Yazdani-Sadati M A. Fatty acids profile, body lipid content and lipase activity in juvenile Siberian sturgeon (Acipenser baerii, Brandt, 1869) fed on different dietary macronutrients. JFST 2016; 4 (4) :35-50
بابایی سیده صدیقه، عابدیان کناری عبدالمحمد، هدایتی مهدی، یزدانی ساداتی محمد علی. ترکیب اسیدهای چرب، محتوای چربی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز در بچه تاس‌ماهی سیبری (Acipenser baerii, Brandt, 1869) تغذیه شده با سطوح مختلف ماکرونوترینت. علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (4) :35-50

1- دانشجوی دکتری دانشکده علوم دریایی تربیت مدرس
2- استاد گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشیار مرکز تحقیقات سلولی مولکولی، انستیتو تحقیقات علوم درونریز، دانشگاه شهید بهشتی
4- استادیار موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر
در مطالعه حاضر، تأثیر سطوح مختلف ماکرونوترینت جیره بر تغییرات اسیدهای چرب، چربی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز در تاس‌ماهی سیبری بررسی شد. در این آزمایش، یک گروه از 180 قطعه بچه تاس‌ماهی سیبری (وزن اولیه 5±30 گرم) با 4 جیره با سطح انرژی یکسان تغذیه شدند. جیره‌ها به‌ترتیب LP-St (پروتئین پایین و نسبت کربوهیدرات به چربی بالا)؛ HP-St (پرتئین بالا و نسبت کربوهیدرات به چربی بالا)، LP-L (پروتئین پایین و نسبت کربوهیدرات به چربی پایین) و HP-L (پروتئین بالا و نسبت کربوهیدرات به چربی پایین) نام‌گذاری شدند. ماهیان به مدت ده هفته و در سطح اشباع تغذیه شدند. نمونه‌برداری از بافت بدن و همچنین روده بچه ماهیان صورت گرفت. در این مطالعه از دو منبع روغن ماهی و روغن آفتاب‌گردان با نسبت یکسان به‌عنوان منبع چربی جیره استفاده شده است. ترکیب اسیدهای چرب HUFA در جیره HP-St و LP-L به‌ترتیب بیشترین و کمترین مقدار بودند. نتایج نشان داد ترکیب اسیدهای چرب بافت بدن به‌طور معناداری تحت تأثیر ترکیب اسیدهای چرب جیره هستند (5/0>p). جیره­هایی با پروتئین و کربوهیدرات بالا سبب تجمع SFA و MUFA در بافت این ماهیان شده است. در تاس‌ماهیان تغذیه شده با جیره محتوای چربی بالا، محتوای PUFA در بافت بدن افزایش یافت. نتایج این مطالعه نشان داد تجمع چربی در بافت بدن تحت تأثیر میزان کل محتوای چربی جیره می­باشد و فعالیت آنزیم لیپاز در روده تاس‌ماهی سیبری در جیرهLP-L  تحت تأثیر میزان کم HUFA، کاهش یافته است.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تغذیه آبزیان
دریافت: 1394/4/6 | انتشار: 1394/12/1