دوره 5، شماره 4 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 83-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

soltani M. Sdudy of combined effect of fructo-oligosaccharid with Pediococcus acidilactici and Lactococcus lactis as probiotics on some growth performance, haematology and intestine bacterial flora of Rutilus frisi katum larva. JFST 2017; 5 (4) :71-83
سلطانی مهدی، میرزرگر سید سعید، بادزهره غلامرضا، فرهنگی مهرداد، ولی پور علیرضا. مطالعه تأثیر سینبیوسیس فروکتوالیگوساکارید با پروبیوتیک‌های پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسی(Pediococcus acidilactici) و لاکتوکوکوس لاکتیس (Lactococcus lactis) بر برخی شاخص‏های رشد، هماتولوژی و فلور باکتریایی دستگاه گوارش بچه ماهی سفید (Rutilus frisii kutum Kamenskii 1901) دریای خزر. علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (4) :71-83

1- عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
2- دانشجوی دکتری و عضو هیئت علمی دانشگاه خلیج فارس
3- عضو هیئت علمی مرکزتحقیقات شیلات ایران
هدف از این تحقیق بررسی تأثیر سینبیوسیس پربیوتیک فروکتوالیگوساکارید و باکتری‌های پروبیوتیک پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسی و لاکتوکوکوس لاکتیسبر شاخص‏های رشد، فاکتورهای خونی و میکروبیوتای روده بچه ماهی سفید دریای خزر است. براساس کشت باکتری‌ها در شرایط آزمایشگاهی و تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر سه تیمار با غلظت یکسان 5/0 درصد فروکتوالیگوساکارید به‌اضافه لاکتوکوس‏لاکتیس و پدیوکوکوس‏اسیدی‏لاکتیکی به‌ترتیب با غلظت 1010 و 107 (تیمار اول) ، 1010 و1010 (تیمار دوم) و 107 و 1010 (تیمار سوم) کلنی برگرم غذا انتخاب شد. ماهیان سفید با میانگین وزن (02/0± 75/0)گرم انتخاب و پس از دو هفته سازگاری با تراکم 400 قطعه در تانک‏های فایبرگلاس با حجم آبگیری 1000 لیتر رهاسازی و 60 روز پرورش یافتند. نتایج بررسی نشان داد شاخص وزن نهایی، ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه در تیمارهای مورد بررسی در مقایسه با تیمار شاهد به‌صورت معنا‏داری بهتر می‏باشد (05/0>p). در ضمن در تیمار 1 وزن نهایی برابر 67/1 گرم، ضریب تبدیل غذایی به میزان 2 و ضریب رشد ویژه با مقدار 34/1 به‌صورت معنا‌داری بهتر از سایر تیمارها بود. از نظر شاخص‏های خونی بین تیمارها اختلاف معنا‏داری مشاهده نشد، اما میزان ایمونوگلوبولین در تیمار 1 با مقدار mg/ml 33/22 به‌صورت معنا‏داری بیشتر از سایر تیمارها است (05/0>p). تعداد باکتری‌های اسید لاکتیک نیز در تیمار 1 با 2/5 و تیمار3 با 5 لگاریتم کلنی بر گرم به‌صورت معنا‏داری بیشتر از سایر تیمارها بود. نتایج این تحقیق نشان داد پروبیوتیک و پربیوتیک بررسی شده در این مطالعه می‏تواند اثر سینبیوسیس مطلوبی روی بچه ماهی سفید دریای خزر داشته باشد.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تغذیه آبزیان
دریافت: 1394/10/13 | انتشار: 1395/12/1