دوره 10، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 385-370 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shoghi Z, Babakhani Lashkan A, Pourfarzad A. Investigation of texture, color and sensory properties of the pasta fortified with protein concentrate of Abramis brama. JFST 2021; 10 (3) :370-385
شوقی زهرا، باباخانی لشکان آریا، پورفرزاد امیر. بررسی خصوصیات بافتی، رنگ و حسی پاستای غنی شده با کنسانتره‌ی پروتئینی ماهی سیم (Abramis brama). علوم و فنون شیلات. 1400; 10 (3) :370-385

1- دانشگاه گیلان
2- دانشگاه گیلان ، aria_babakhani@yahoo.com
هدف از این مطالعه، بررسی اثر افزودن کنسانتره­ی پروتئینی ماهی سیم  (Abramis brama) بر ویژگی­های شیمیایی و خصوصیات بافتی، رنگ و ارزیابی حسی پاستا می­باشد.  فیله­ها به مدت 10 دقیقه در آب جوش پخته و سپس استخوان­های بزرگ ماهیان جدا و چرخ گردید. گوشت چرخ شده در دمای 60 درجه­ی سلسیوس به مدت 24 ساعت در آون خشک و به کمک دستگاه آسیاب پودر شد. پاستا با درصدهای مختلف کنسانتره­ی پروتئین ماهی (0، 5%، 5/7%، 10%، 15% و20%) تهیه و خصوصیات شیمیایی (مقدار انرژی، کربوهیدرات)، بافت (سختی، چسبندگی و رزیلینس)، رنگ(L, a , b)  با افزایش میزان کنسانتره، مقدار انرژی به‌طور معنی‌داری افزایش یافت (05.0p<). بالاترین مقدار انرژی در پاستای حاوی 20% و کمترین مقدار انرژی در نمونه شاهد مشاهده شد. همچنین با افزودن کنسانتره،­ میزان زردی و قرمزی پاستا افزایش و میزان روشنی نمونه‌ها با اضافه شدن درصدهای بالای کنسانتره پروتئین ماهی در پاستا کاهش یافت. انعطاف‌پذیری پاستا، با افزودن کنسانتره­ افزایش یافت. در مجموع با توجه به نتایج فاکتورهای رنگ، طعم و مزه، قابلیت جویدن، ارتجاعی بودن، بو، وضعیت ظاهری رشته‌ها، چسبندگی، سختی و پذیرش کلی، پاستای حاوی 5/7% کنسانتره­ی پروتئین ماهی کیفیت بهتری از نمونه های دیگر داشت.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: فناوری غذاهای دریایی
دریافت: 1399/2/16 | انتشار: 1400/5/29