دوره 9، شماره 2 - ( 1399 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 119-102 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seyfzadeh M, Zareh Ghashti G, Moradi Y, Mashaeii N, Rahnama M. Study of chemical, microbial, sensory, freshness and shelf life of tilapia fillet (Oreochromis niloticus) packaged by aerobic, vacuum and modified atmosphere methods at refrigeration by Quality Index Method. JFST 2020; 9 (2) :102-119
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-46031-fa.html
سیف زاده مینا، زارع گشتی قربان، مرادی یزدان، مشایی نسرین، رهنما معصومه. بررسی ویژگی‌های شیمیایی، میکروبی، حسی و تازگی فیله تیلاپیای نیل سیاه و قرمز (Oreochromis niloticus) بسته‌بندی شده به روش‌های هوازی، تحت خلأ و اتمسفر تغییر یافته در یخچال با استفاده ازQuality Index Method. علوم و فنون شیلات. 1399; 9 (2) :102-119

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-46031-fa.html


1- پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، انزلی، ایران
2- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران
چکیده:   (1847 مشاهده)
چکیده
هدف از این تحقیق اندازه‌گیری فاکتورهای حسی، شیمیایی، میکروبی، تازگی و زمان ماندگاری فیله تیلاپیای نیل سیاه و قرمز بسته‌بندی شده به روش‌های تحت خلاء و اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با فیله بسته‌بندی شده به روش هوازی در دمای یخچال بود. شش تیمار شامل فیلههای تیلاپیای نیل سیاه و قرمز بسته‌بندی شده به روش‌های تحت خلاء و اتمسفر اصلاح شده در نظر گرفته شد. فیلههای بسته‌بندی شده به روش معمولی به عنوان نمونه کنترل بودند. فیلهها در دمای 3 درجه سلسیوس نگهداری گردیدند. فاکتورهای pH، TVB-N، PV، TBARS، تعداد کلی باکتری‌ها، باکتری‌های استافیلوکوکوس و سودوموناس و شاخصهای حسی و تازگی طی زمان نگهداری در تیمارها تفاوت معنی‌دار نشان دادند (p<0.05). فاکتورهای مورد بررسی در تیمار‌های اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با تیمارهای تحت خلاء تفاوت معنی‌دار نشان ندادند (p<0.05). ارزیابی حسی و تازگی در تیمار اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با تیمار تحت خلاء از کیفیت بهتری برخوردار بودند. تیمارهای اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با سایر تیمارها کیفیت بهتری داشتند. تیمارهای آزمایشی و شاهد طی مدت زمان 14 و 6 روز در یخچال کیفیت مطلوبی داشتند. با توجه به عدم وجود تفاوت معنی‌دار در کیفیت میکروبی و شیمیایی تیمارهای آزمایشی و ارزیابی حسی و تازگی بالاتر تیمار بسته‌بندی شده به روش اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با سایر تیمارها این روش برای بسته‌بندی فیله تیلاپیا در یخچال پیشنهاد می شود.
متن کامل [PDF 2029 kb]   (613 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1399/6/24 | انتشار: 1399/2/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.