دوره 10، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 271-259 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farsimadan M, Roomiani L. Study of antioxidant activity of sea cucumber hydrolyzed protein (Holothuria leucospilota) and its effect on microbial and chemical properties of surimi of silver carp. JFST 2021; 10 (2) :259-271
فارسی مدان مریم، رومیانی لاله. بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده خیاردریایی (Holothuria leucospilota) و تاثیر آن بر خصوصیات میکروبی و شیمیایی سوریمی کپور نقره‌ای. علوم و فنون شیلات. 1400; 10 (2) :259-271

1- دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
2- دانشیار گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران ، l.roomiani@yahoo.com
هدف از این پژوهش، بررسی عملکرد آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده خیاردریایی(Holothuria leucospilota) و تاثیر آن بر خصوصیات میکروبی و شیمیایی سوریمی کپورنقره‌ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای یخچال بود. هضم آنزیمی عضله خیاردریایی با استفاده از آنزیم آلکالاز (5/1 درصد وزن ماده اولیه، 4 ساعت، دمای 55درجه سانتی‌گراد) انجام شد. سوریمی از فیله کپورنقره‌ای تهیه و به آن دو غلظت 5/0 و 1/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم پروتئین هیدرولیزشده خیاردریایی اضافه شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی، پراکسید(PV)، بازهای نیتروژنی فرار(TVB-N)، تیوباربیتوریک اسید(TBA)، pH، اسیدهای چرب فرار(FFA)، شمارش بار باکتریایی مزوفیل هوازی و باکتری‌های سرمادوست در روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15 انجام شد. میزان قدرت مهار رادیکال‌های آزاد (DPPH) توسط پروتئین هیدرولیز شده خیاردریایی در دو غلظت 5/0 و 1/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم به ترتیب 24/92 و 11/62 درصد بود که نسبت به آنتی‌اکسیدان تجاری BHT در همان غلظت مقدار بالاتری را نشان داد (p<0.05) میزان پراکسید در تیمار 1/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم تا روز نهم و در تیمار 5/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم تا روز دوازدهم در محدوده مجاز بود. نتایج بررسی TVB-N، TBA، FFA، بار باکتریایی مزوفیل هوازی و باکتری‌های سرمادوست در هر دو تیمار و در روزهای بررسی از حد مجاز در نظر گرفته شده عبور نکرد. این مطالعه نشان داد پروتئین هیدرولیز شده خیاردریایی قادر به کنترل بار باکتریایی و فرآیند اکسیداسیون در سوریمی کپور نقره‌ای است. تیمارهای حاوی پروتئین هیدرولیزشده خیاردریایی نسبت به تیمار شاهد، توانستند ماندگاری سوریمی را 9 روز افزایش دهند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: نگهداری و ماندگاری غذاهای دریایی
دریافت: 1399/11/29 | انتشار: 1400/3/8