دوره 10، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 300-286 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghaderpour S, Ahmadifard N, Agh N, Vahabzadeh Z, Estevez A. Effect of feeding with a mixture of Nanochloropsis and Isocrysis microalgae enriched with zinc element on mineral composition and growth factors of saline rotifers Brachionus plicatilis. JFST 2021; 10 (3) :286-300
قادرپور سروه، احمدی فرد نصراله، آق ناصر، وهاب زاده ذکریا، استوز آلیسیا. اثر تغذیه با مخلوط ریزجلبک‌های نانوکلروپسیس و ایزوکرایسیس غنی شده با عنصر روی بر میزان ترکیب مواد معدنی و فاکتورهای رشد روتیفر آب شور Brachionus plicatilis. علوم و فنون شیلات. 1400; 10 (3) :286-300

1- گروه شیلات و آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه
2- گروه شیلات و آبزیان، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، شماره تماس: 04432770489، کد پستی: 57153165 ، n.ahmadifard@urmia.ac.ir
3- گروه آرتمیا، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه
4- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان
5- مرکز تحقیقات و فناوری غذای آبزیان (IRTA)، تاراگونا، اسپانیا
علیرغم نقش مثبت روتیفر در تغذیه مراحل اولیه لارو ماهیان و سخت پوستان، میزان پایین ماده معدنی روی (Zn) به عنوان یکی از معایب این غذای زنده محسوب می­شود. بنابراین افزایش مقادیر روی از طریق غنی­سازی ضروری است. بدین منظور، در پژوهش حاضر ترکیب 2 ریزجلبک­ Isochrysis aff. galbana  وNannochloropsis oculata  با سولفات روی به مدت زمان­های 1 و 3 ساعت غنی شدند و با توجه به مشاهده نتایج بهتر در مدت زمان 1 ساعت، اثرات تیمارهای آن بر رشد و غنی­سازی روتیفر مورد مطالعه قرار گرفت. ترکیب 1:1 ریزجلبک­ها با سولفات روی (غلظت­های45، 90 و 135 میلی­گرم در لیتر) غنی شدند. بیشترین میزان روی در مخلوط جلبکی غنی شده با mg/l 90 به مدت 1 ساعت مشاهده شد و میزان مس آن با گروه شاهد اختلاف معنی­داری نداشت، همچنین میزان منگنز آن در مقایسه با بقیه تیمارها به جز گروه شاهد، بیشترین مقدار بود. بعد از تغذیه روتیفرها با جلبک­های غنی شده به مدت 1 ساعت، بهترین تیمار روتیفر mg/l 45 بود که حاوی سطح دوم روی و سطح اول منگنز، مس، پتاسیم و سدیم نیز بود. از طرف دیگر این تیمار بیشترین تعداد تخم را در روز اوج تولیدمثل تیمارها (روز سوم) داشت و تراکم جمعیت آن در روزهای آخر با گروه شاهد اختلاف معنی­داری نداشت (p>0.05). روتیفرهای غنی شده با Zn می توانند برای تغذیه ماهیان دریایی جهت برآورده کردن نیازهای غذایی لارو آبزیان استفاده شوند.
واژه‌های کلیدی: غنی سازی، جلبک، رشد، ماده معدنی، روتیفر
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: پرورش غذای زنده