دوره 11، شماره 1 - ( 1400 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 64-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohseninejad L, ةanguee N, Houshmand H, Mousavi S M, Ahangarzadeh M. Investigation of the effect of different levels of curcumin in the diet on survival and resistance to infection with Aeromonas hydrophila in Cyprinus carpio. JFST 2022; 11 (1) :55-64
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-51529-fa.html
محسنی نژاد لفته، زنگویی نسیم، هوشمند حسین، موسوی سید محمد، آهنگرزاده مینا. بررسی تأثیرسطوح مختلف کورکومین(Curcumin) در جیره غذایی بر بازماندگی و میزان مقاومت در برابر عفونت با باکتری آئروموناس (Aeromonas hydrophila )در ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio). علوم و فنون شیلات. 1400; 11 (1) :55-64

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-51529-fa.html


1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، ایران ، lmohseni1@yahoo.cim
2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
3- پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران
چکیده:   (1024 مشاهده)
باکتری آئروموناس هیدروفیلا یک عامل بیماری‌زای فرصت طلب و مسئول گستره وسیعی از بیماری‌های باکتریایی در ماهیان پرورشی گرمابی می‌باشد.در پژوهش حاضر تأثیر سطوح مختلف کورکومین(Curcumin) در جیره غذایی بر بازماندگی و مقاومت در برابر عفونت با باکتری آئروموناس هیدرو فیلا (Aeromonas hydrophila) در ماهی کپور معمولی کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش تزریق صفاقی موردبررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح مختلف کورکومین بودند (تیمار 1:فاقد کورکومین (شاهد) تیمار 2: غلظت 2/0 تیمار 3: غلظت 4/0  تیمار 4:  غلظت 6/0 تیمار 5:  غلظت 8/0 تیمار 6:  غلظت 1درصد سطوح مختلف کورکومین  با خوراک مخصوص کپور ماهیان مخلوط گردید. تعداد 360 عدد ماهی کپور معمولی) با وزن متوسط) 7/4±50 گرم به شش گروه به شش گروه) هر گروه 60 ماهی و 20 ماهی در هر تکرار)  تقسیم شدند. ماهی‌ها به مدت 8 هفته با این خوراک تغذیه گردیدند. تیمارها در انتهای دوره با باکتری زنده آئروموناس هیدرو فیلا به مدت 10 روز تحت مواجهه با غلظت‌ Cfu/ml10از آئروموناس هیدرو فیلا قرارگرفته و تلفات بعد از چالش بین تیمارها مقایسه گردید.
تیمارهای آزمایشی نسبت به گروه شاهد مقاومت آنها در برابر بیماری باکتری زنده آئروموناس هیدرو فیلا  افزایش یافت (p<0.05)بین تیمارهای آزمایشی تیمار 8/0 و 1 درصد کورکومین بیشترین تاثیر بر آئروموناس هیدرو فیلا داشت . در کل با در نظر گرفتن نتایج  افزودن 8/0 و 1 درصد کورکومین به جیره غذایی پاسخ بهتری نسبت به افزایش مقاومت در برابر عفونت‌های باکتریایی آئروموناس هیدرو فیلا نسبت به دیگر تیمارها از خود نشان داد.
متن کامل [PDF 1363 kb]   (339 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: بهداشت و بیماریهای آبزیان
دریافت: 1400/1/20 | انتشار: 1401/1/5

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.