دوره 10، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 212-203 | برگشت به فهرست نسخه ها

Berenjkar N, Kalbasi M R, Hoseinkhani S. Identification,cloning and sequencing of piscidin gene from Gilthead seabream (Sparus aurata) in E. coli. JFST 2021; 10 (2) :203-212
برنجکار نجمه، کلباسی محمدرضا، حسین خانی سامان. شناسایی، کلونینگ و توالی‌یابی ژن پیسیدین ماهی شانک سر طلایی (Sparus aurata) در باکتری Escherichia coli. علوم و فنون شیلات. 1400; 10 (2) :203-212

1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نور، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران ، kalbassi_m@modares.ac.ir
3- گروه بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
پیسیدین در از بین بردن میکروارگانیسم ها اعم از باکتری، قارچ، ویروس، انگل طیف گسترده ای دارد و دارای فعالیت قوی ضدتوموری است و در افزایش ایمنی ذاتی نقش دارد و لذا در برابر باکتری ها مقاومت ایجاد نمی کند؛ بنابراین از اهمیت بالایی در آبزی پروری برخوردار است. در این پژوهش کلونینگ ژن پیسیدین ماهی شانک سر طلایی (Sparusaurata) در وکتور pTZ57R/T صورت گرفت. محصول اتصال به سلول های مستعد باکتری E. coli سویه DH5α منتقل شدند. از تک کلنی های مشاهده شده در پلیت آمپی سیلین، استخراج پلاسمید انجام گرفت. تاءیید صحت تک کلنی های رشد یافته در این پژوهش، با روش های PCR مستقیم و تعیین توالی انجام گردید. قطعه تکثیر شده cDNA ژن پیسیدین ماهی شانک سرطلایی متشکل از 310 نوکلئوتید و 57 آمینواسید است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که ژن پیسیدین در وکتور pTZ57R/T با موفقیت کلون گردیده است. مقایسه توالی نوکلئوتیدی ژن پیسیدین در این پژوهش شباهت بالایی را با پیسیدین 5 گونه Morone chrysops نشان داد. مقایسه توالی آمینواسیدی سیگنال پپتید پیسیدین کاملا مشابه با Dicentracin-like همین گونه ثبت شده در بانک ژنی بوده و توالی پپتید بالغ پیسیدین تنها در سه آمینواسید با Pleorocidin-like گونه Poesila farmosa و Dicentracin-like گونه Sphaeramia orbicularis شباهت دارد. این پژوهش می تواند گامی برای مطالعات بعدی پپتید پیسیدین باشد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: زیست فناوری و نانوتکنولوژی
دریافت: 1400/1/20 | انتشار: 1400/2/30