دوره 5، شماره 3 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 17-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Study of Summer food habits of the brown trout, Salmo trutta fario, in Lar dam lake and streams in Lar National Park. JFST 2016; 5 (3) :1-17
عبدلی اصغر، عزیزی زهرا، حسن زاده کیابی بهرام، مشهدی احمدی امیر عباس، گلزاریان پور کیاوش. بررسی استراتژی غذایی تابستانه ماهی قزل‌آلای خال‎قرمز(Salmo trutta) در دریاچه و رودخانه‌های پارک ملی لار. علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (3) :1-17

1- عضو هیئت دانشگاه شهید بهشتی
2- دانش آموخته زیست شناسی دانشگاه شهید بهشتی
3- عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
4- اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران
5- عضو هیئت علمی دانشگاه گنبد
براساس مطالعه روی 278 نمونه ماهی قزلآلای خال قرمز در سال 1388، رژیم غذایی تابستانی این ماهی در حوضه آبریز دریاچه سدلار در پارک ملی لار شامل رودخانههای دلیچای، آب سفید، الرم، لار و سیاهپلاس و هم­چنین دریاچه سدلار، عمومی بوده و فراوان‎ترین طعمه در محیط زندگی ماهی، طعمه غالب را تشکیل می‌داد. براساس درصد شاخص اهمیت نسبی (Index of relative importance)، به طور کلی لارو دوبالان (Diptera)، پوره یکروزهها (Ephemeroptera)و پوره موبالان (Trichoptera)در تمام رودخانه‎ها، و در دریاچه سدلار، بالغ بال‎غشائیان (Hymenoptera)بیش­ترین اهمیت را در رژیم غذایی این ماهی داشتند. در این بررسی مشخص شد طعمه این ماهی در دریاچه باماهی ساکن در رودخانه کاملاً متفاوت است، هم‎چنین تفاوتی بین  جنسیت  نر یا مادهدر مواد غذائی مصرفی در کل حوضه آبریز مورد مطالعه مشاهده نشد.
کلمات کلیدی: آزادماهیان، تغذیه قزل‎آلای خال قرمز، پارک ملی لار
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: زیست شناسی و فیزیولوژی آبزیان