دوره 11، شماره 3 - ( 1401 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 278-266 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sedaghat Z, Adineh H, Harsij M, Farhangi M. Efficiency of nano-zeolite on water quality, feed and growth performance, digestive enzymes and immunity of common carp (Cyprinus carpio) fingerling in biofloc system. JFST 2022; 11 (3) : 5
صداقت زینب، آدینه حسین، هرسیج محمد، فرهنگی محمد. کارایی نانوزئولیت بر کیفیت آب، عملکرد رشد و تغذیه، آنزیم‌های گوارشی و ایمنی بچه ماهیان کپور (Cyprinus carpio) در سیستم بایوفلاک. علوم و فنون شیلات. 1401; 11 (3) :266-278

1- گروه شیلاتی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گلستان، ایران
2- استادیار شیلات، گروه شیلاتی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گلستان، ایران
3- گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گلستان، ایران
 فناوری بایوفلاک به­عنوان یک سیستم پرورش برای کاهش اثرات زیست محیطی تولید ماهی در نظر گرفته می­شود. در مطالعه حاضر تاثیر نانوذرات زئولیت بر کیفیت آب، عملکرد رشد، آنزیم­های گوارشی و پاسخ ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) پرورش یافته در شرایط بایوفلاک مورد بررسی قرار گرفت. بچه ماهیان (وزن اولیه 36/0± 99/7 گرم) در 4 تیمار تقسیم شدند و  با 4 سطح از نانوذره زئولیت به­میزان 0 (شاهد)، 50، 100 و 200 میلی­گرم در کیلوگرم جیره غذایی در سیستم بایوفلاک (NZ1، NZ2 و NZ3) به­مدت 60 روز تغذیه شدند. نسبت کربن به ازت (1:15) با استفاده از ساکارز تامین گردید. پارامترهای کیفیت آب مانند ترکیبات نیتروژنی در طول دوره آزمایش اندازه­گیری شد. پایان دوره آزمایش، بالاترین شاخص­های رشد و کمترین ضریب تبدیل غذایی در جیره 50 میلی گرم در کیلوگرم (NZ1) به دست آمد. فعالیت پروتئاز روده در تیمارهای NZ1 و NZ2 به­طور معنی ­داری بیشتر از سایر تیمارها بود، و بیشترین فعالیت لیپاز و آمیلاز مربوط به تیمار NZ1 بود. جیره­های 50 و 100 نانوزئولیت در شرایط بایوفلاک به­طور قابل توجهی فعالیت سیستم ایمنی ماهی را افزایش دادند. مطالعه حاضر نشان می­دهد که مکمل غذایی با 50 و 100 میلی­گرم نانوذرات زئولیت در سیستم بایوفلاک به­طور قابل توجهی باعث افزایش عملکرد رشد، آنزیم­های گوارشی و پاسخ ایمنی در ماهی کپور معمولی در مخازن پرورش ماهی می ­شود.
متن کامل [PDF 2083 kb]   (291 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آبزی پروری
دریافت: 1401/3/7 | انتشار: 1401/10/5