دوره 5، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 135-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemi S M. Physical-mechanical and antimicrobial properties of fish gelatin-alginate films incorporated with oregano (Origanum vulgare L.) essential oil. JFST 2016; 5 (2) :123-135
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-6236-fa.html
کاظمی سیده مرضیه، رضائی مسعود. ویژگی‌های فیزیکی، مکانیکی و ضد‌میکروبی فیلم ژلاتین ماهی- آلژینات حاوی روغن ضروری مرزنجوش (Origanum vulgare L.). علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (2) :123-135

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-6236-fa.html


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس
2- استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (7821 مشاهده)
خواص فیزیکی- مکانیکی و ضد­میکروبی فیلم خوراکی ژلاتین ماهی-آلژینات حاوی روغن ضروری مرزنجوش (Origanum vulgare L.) با تهیه فیلم­هایی با ترکیب 75% محلول ژلاتین ماهی و 25% محلول آلژینات­سدیم و افزودن غلظت­های مختلف روغن مرزنجوش (5/0، 1 و 5/1%) بررسی شد.  افزودن 5/0% روغن مرزنجوش، مقاومت کششی فیلم­ها را MPa54/2 نسبت به تیمار شاهد بهبود بخشید. افزودن 5/1% روغن، مقاومت کششی و درصدازدیاد طول را به‌ترتیب MPa16/3 و 59/15% کاهش داد،و میزان نفوذپذیری نسبت  به بخار آب، کدورت و ویسکوزیته فیلم­ها نسبت به تیمار شاهد نیز کاهش معنی­داری (05/0 p ≤) یافت. تصاویر سطحی میکروسکوپ الکترونی موید نتایج بدست آمده در این پژوهش بودند. اگرچه نتایج بیانگر بیشترین خاصیت ضد­میکروبی در فیلم حاوی 5/1% روغن مرزنجوش بود، اما فیلم ژلاتین ماهی-آلژینات حاوی غلظت­های پایین روغن می‌تواند برای نگه‌داری مواد غذایی مناسب­تر باشد.
متن کامل [PDF 417 kb]   (2622 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرآوری محصولات شیلاتی
دریافت: 1393/11/6 | انتشار: 1395/6/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.