دوره 11، شماره 3 - ( 1401 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 217-199 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Valipour A, Abedian Kenari A, Tabarsa M. Effect of Water-Soluble Polysaccharides Extracted from Microalge (Spirulina platensis) on Growth Performance, Body Composition and Immune Response of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). JFST 2022; 11 (3) : 1
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-63966-fa.html
ولیپور امیر حسین، عابدیان کناری عبدالمحمد، طبرسا مهدی. اثر پلی‌ساکاریدهای محلول در آب حاصل از میکروجلبک‌ اسپیرولینا (Spirulina platensis) بر عملکرد رشد، ترکیب بدن و پاسخ ایمنی ماهی قزل ‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و فنون شیلات. 1401; 11 (3) :199-217

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-63966-fa.html


1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس ، aabedian@yahoo.co.uk
چکیده:   (1850 مشاهده)
در این تحقیق تأثیر پلی‌ساکاریدهای حاصل از میکروجلبک‌ اسپیرولینا  Spirulina platensis بر عملکرد رشد، ترکیب بدن و پاسخ ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بررسی شد.. در این راستا 180 قطعه بچه ماهی (میانگین وزنی 5/0±22/ 17گرم) در پنج تیمار آزمایشی ( با سه تکرار) توزیع شدند. تیمارها شامل سطوح مختلف پلی ساکارید در مقادیر صفر (شاهد) ، 500 ، 1000،2000 و 3000 میلی‌گرم در کیلوگرم غذا بود. در شاخص های رشد (وزن نهایی ، افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه ، کارایی پروتئین ،ضریب تبدیل غذایی و فاکتور وضعیت) هیچ تفاوت معنی داری در بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد.  بیشترین و کمترین میزان پروتئین لاشه به ترتیب در تیمار غذایی حاوی 500 میلی‌گرم پلی‌ساکارید و شاهد مشاهده شد که با هم اختلاف معناداری داشتند. میزان اسید چرب عضله بدن ماهیان تفاوت معنی داری را در بین تیمارها نشان نداد. بیشترین و کمترین میزان فعالیت لیزوزیم سرم به ترتیب در تیمارهای 2000 میلی‌گرم پلی‌ساکاریدو شاهد، و بیشترین و کمترین میزان فعالیت همولیتیک کمپلمان سرم به ترتیب در تیمارهای حاوی 3000 میلی‌گرم پلی‌ساکارید ‌و شاهد مشاهده گردید. در مجموع استفاده از پلی‌ساکارید استخراج شده از میکرو جلبک در جیره غذایی به طور معناداری منجر به بهبود رشد ماهی قزل آلای رنگین کمان نگردید اما بهبود جزیی در تیمار 500 میلی گرم پلی ساکارید در کیلو گرم غذا مشاهد شد. از نظر شاخص های ایمنی تیمارهای 2000 و 3000 میلی گرم پلی ساکارید در کیلو گرم غذا عملکرد مناسبی داشتند و می توان در مواقع لزوم استفاده نمود.   
 
شماره‌ی مقاله: 1
متن کامل [PDF 2515 kb]   (344 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آبزی پروری
دریافت: 1401/6/11 | انتشار: 1401/8/2

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.