دوره 11، شماره 4 - ( 1401 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 316-300 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fahim A, Kalbassi M R, Abedian Kenari A, Sadegh Sabet M. The effect of mutual physicochemical stresses (light intensity-salinity) on changes in growth, biochemical factors and fatty acid composition of microalgae Nannochloropsis oculata. JFST 2022; 11 (4) : 1
فهیم آذین، کلباسی محمدرضا، عابدیان کناری عبدالمحمد، صادق ثابت محمد. تأثیر تنش‌های متقابل فیزیکوشیمیایی (شدت نور-شوری) بر تغییرات رشد، برخی شاخص های بیوشیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب در ریزجلبک Nannochloropsis oculata. علوم و فنون شیلات. 1401; 11 (4) :300-316

1- گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
2- گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران ، kalbassi_m@modares.ac.ir
3- گروه ژنتیک و به‌نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، کرج، ایران
هدف از مطالعه حاضر بررسی تغییرات ترکیب اسیدهای چرب در ریزجلبک Nannochloropsis oculata تحت تنش‌های فیزیکوشیمیایی (شدت نور و شوری) می‌باشد. در همین راستا میزان رشد، میزان کلروفیل و کاروتنوئید، آنالیز تقریبی و پروفایل تغییرات اسیدهای چرب ریزجلبک دریایی N. oculata تحت دو تنش متقابل شوری (15، 25 و  g/l40) و شدت نور (Lux 1500و Lux 10000) که در انتهای فاز لگاریتمی اعمال شدند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که با توجه به اعمال تنش‌ها پس از تکمیل رشد، میزان رشد در تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری نداشت (P > 0.01). همچنین با وجود اینکه بیشترین میزان لیپید تحت تیمار شوری g/l 40 و شدت نور Lux 1500 حاصل شده است، بیشترین میزان اسیدهای چرب اشباع (SFA) تحت تیمار شوری g/l 15 و شدت نور Lux 10000، بیشترین میزان اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFA) تحت تیمار  g/l25 و شدت نور Lux 10000 و بیشترین میزان اسیدهای چرب چندغیراشباع (PUFA) تحت تیمار g/l15 و شدت نور Lux 10000 هر سه بعد از گذشت 4 روز از اعمال تنش حاصل شده. با توجه به تأثیرپذیری ترکیبات اسیدهای چرب در ریزجلبک N. oculata می‌توان با تحت کنترل قرار دادن شرایط کشت، به بیشترین میزان از انواع اسیدهای چرب دلخواه مطابق با اهداف مورد نظر دست یافت.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آبزی پروری
دریافت: 1401/10/19 | انتشار: 1401/11/11