دوره 6، شماره 1 - ( 1396 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadi Khomami S. The effects of dietary probiotic, Pediococcus acidilactici, on hematological parameters of oriental Bream, Abramis brama orientalis, fry. JFST 2017; 6 (1) :1-12
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-8683-fa.html
اسدی خمامی سارا، مورکی نرگس، ولیپور علیرضا. تأثیر پروبیوتیک Pediococcus acidilactici بر رشد و شاخص‌های خونی بچه ماهی سیم Abramis brama orientalis. علوم و فنون شیلات. 1396; 6 (1) :1-12

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-8683-fa.html


1- دانشگاه ازاد اسلامی واحد تهران شمال
2- هیات علمی دانشگاه ازاد اسلامی تهران شمال
3- پژوهشکده ابهای داخلی بندر انزلی- موسسه تحقیقات شیلات ایران
چکیده:   (8482 مشاهده)
اثر پروبیوتیک (CNCM- MA 18/5 M, Lallemand, France) Pediococcus acidilactici در مقادیر109×1T1=، 109× 2 T2= و 109× 3 cfu T3= در هر کیلوگرم جیره بر تغییرات برخی شاخص‌های خونی بچه ماهی سیم (Abramis brama orientalis Berg 1949) در مقایسه با غذای شاهد C (فاقد پروبیوتیک) در مدت 60 روز بررسی شد. تعداد 180 عدد ماهی  با وزن اولیه 22/0±69/2 گرم در 12 عدد وان فایبرگلاس 110 لیتری به طور تصادفی توزیع شدند. غذادهی روزانه بین 5-3 درصد وزن توده زنده انجام شد و هر 15 روز عملیات زیست سنجی صورت می‌گرفت. در انتهای دوره، میزان افزایش وزن و طول بچه ماهیان محاسبه شد و  پس از خون‌گیری، پارامترهای خونی اندازه‌گیری شد. تعداد کل گلبول‌های قرمز (RBC)، میزان هماتوکریت(Ht) ، هموگلوبین  (Hb)و تعداد گلبول‌های سفید(WBC)  در تیمار تغذیه شده با سطح 109× 2cfu ، افزایش معنی‌داری را نشان دادP<0/05) ). ماهی تغذیه شده با میزان109× 2cfu  از افزایش وزن و طول خوبی نسبت به گروه شاهد برخوردار بودند (P<0.05). همچنین افزودن این پروبیوتیک به جیره غذایی بچه ماهی سیم باعث بهبود شاخص‌های خونی و در نتیجه مقاوم‌سازی ماهی در مواجه با تغییرات محیطی و همچنین بهبود عملکرد ایمنی غیر اختصاصی در ماهیان شد که در این میان T2 و  T3اختلاف معنی‌داری را با گروه شاهد نشان دادندP<0/05) ).
متن کامل [PDF 810 kb]   (2613 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تغذیه آبزیان
دریافت: 1393/3/28 | انتشار: 1396/3/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.