دوره 5، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 26-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Banan A, Kalbassi Masjed Shahi M R, Bahmani M, Yazdani Sadati M A. Toxicity of Silver Nanoparticles in Persian Sturgeon (Acipenser persicus) and Starry Sturgeon (Acipenser stellatus) during Early Life Stages. JFST 2016; 5 (1) :15-26
بنان اشکان، کلباسی مسجدشاهی محمدرضا، بهمنی محمود، یزدانی ساداتی محمدعلی. سمیت نانوذرات نقره در مراحل ابتدایی تکامل تاس‌ماهی ایرانی (Acipenser persicus) و ازون‌برون (Acipenser stellatus). علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (1) :15-26

1- دانشجوی دکتری/ دانشگاه تربیت مدرس
2- مدیر آموزشی دانشگاه/ دانشگاه تربیت مدرس
3- ریاست/ موسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر
4- مدیر کارگاه تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری/ موسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر
نانوذرات نقره بیشتر به‌دلیل ویژگی ضدمیکروبی آنها کاربرد گسترده‌ای در محصولات مصرفی یافته‌اند. افزایش روزافزون استفاده از این نانوذرات باعث توجه به اثرهای احتمالی زیست ‌سم‌شناسی آنها شده است. در این مطالعه، ابتدا اثرهای حاد کلوئید نانوذرات نقره در دوران جنینی دو گونه تاس‌ماهی ایرانی و ازون‌برون بررسی شد و سپس اثرهای کوتاه مدت آن در مراحل ابتدایی تکامل (پیش از شروع تغذیه فعال) گونه ازون‌برون ارزیابی گردید. براساس نتایج به‌دست آمده از آزمون‌های سمیت حاد، نانوذرات نقره در هر دو گونه مورد بررسی سمیت وابسته به غلظت را در مراحل ابتدایی تکامل به دنبال داشتند. سه غلظت 025/0، 50/0 و 1/0 میلی‌گرم در لیتر کلوئید نانوذرات نقره به همراه تیمار شاهد برای بررسی اثرهای کوتاه مدت در نظر گرفته شد. میزان تجمع نقره در تیمار 1/0 میلی‌گرم در لیتر به‌طور معناداری بیشتر از تیمار شاهد ثبت گردید (05/0>p)، هر چند در میزان بازماندگی تفاوت معناداری بین تیمارها مشاهده نگردید.
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: نانوتکنولوژی علوم شیلاتی
دریافت: 1394/4/8 | انتشار: 1395/3/1