دوره 5، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 124-111 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانش آموخته کارشناسی ارشد
2- هیات علمی گروه شیلات دانشگاه ازاد اسلامی واحد لاهیجان
3- هیات علمی موسسه ی تحقیقات تاسماهیان دریای خزر
چکیده:   (15243 مشاهده)
تحقیق حاضر به منظور ارزیابی تاثیر باکتری اسید لاکتیک Lactobacillus plantarum (KC426951) جداسازی شده از روده قزل آلای رنگین کمان استان گیلان بر فاکتورهای رشد ، فلور باکتریایی روده ،ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. بچه ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 24/2±56/3 گرم به مدت 2 هفته با شرایط پرورشی محیطی سازگار شدند. پنج گروه از ماهیان با جیره حاوی 106 (تیمار1) ، 107 (تیمار2) ، 108 (تیمار3) ، 109 (تیمار4) و1010 (تیمار5) cfu g-1  لاکتو باسیلوس پلانتاروم و گروه کنترل (شاهد) بدون جیره حاوی پروبیوتیک به مدت 60 روز تغذیه شدند . نتایج نشان داد که میزان وزن نهایی  ، طول نهایی، ضریب رشد  ، درصد افزایش وزن در تیمار 2 بیشترین و در تیمار 5 کمترین مقدار و میزان ضریب تبدیل غذایی  در تیمار 2 کمترین و در تیمار 5 بیشترین را به خود اختصاص داده بودند(05/0> P). بالاترین تعداد باکتری های اسید لاکتیک روده ماهیان قزل آلا در تیمار4 و در حالیکه کمترین مقدار مربوط به تیمار شاهد (05/0> P)بدست آمد.  حداکثر پروتئین لاشه در تیمار 4 و حداقل چربی لاشه در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0> P) . باتوجه به نتایج بدست آمده در خصوص بکارگیری Lactobacillus plantarum  می توان از آن به عنوان یک فاکتور مثبت جهت بهبود فلور باکتریایی روده ، عملکرد رشد و ترکیب لاشه استفاده نمود.
متن کامل [PDF 345 kb]   (5692 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: تغذیه آبزیان
دریافت: 1393/4/4 | انتشار: 1395/6/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.