دوره 8، شماره 1 - ( 1397 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 22-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- پژوهشکده آرتمیا و آبزی‌پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، a.irani@urmia.ac.ir
2- پژوهشکده آرتمیا و آبزی‌پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (6283 مشاهده)
اهداف: در مطالعه حاضر، تاثیر تراکم ذخیره‌سازی بر شاخص‌های رشد و بقای تاس‌ماهی ایرانی و فیل‌ماهی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: تراکم ذخیره‌سازی در مرحله اول مطالعه تاس‌ماهی ایرانی در تیمار‌های ۱ تا ۵ به‌ترتیب ۶، ۸، ۱۰، ۱۲ و ۱۴ عدد در لیتر (وزن اولیه ۱۱۶‌میلی‌گرم) و در مرحله دوم به‌ترتیب ۱، ۲، ۳، ۴ و ۵ عدد در لیتر (وزن اولیه ۲۲۱۸/۶ میلی‌گرم) بود. فیل‌ماهی‌های جوان ۵ماهه (وزن اولیه ۱۰۹/۹۵گرم) با تراکم‌های ۸۰، ۱۰۰، ۱۲۰، ۱۴۰ و ۱۶۰ عدد در مترمکعب در ‌مخازن ۲۵۰لیتری ذخیره‌سازی شد.
یافته‌ها: افزایش تراکم ذخیره‌سازی در ‌هر دو گونه بر شاخص‌های رشد و تغذیه تاثیر منفی داشت. در مرحله اول، تیمار‌های ۱ و ۲ از نظر وزن نهایی نسبت به تیمار ۵، از نظر رشد ویژه نسبت به تیمار‌های ۴ و ۵ و از نظر بازده غذایی نسبت به همه تیمار‌ها اختلاف ‌معنی‌داری داشت (۰/۰۵p<). در مرحله دوم، از نظر وزن نهایی و رشد ویژه، فقط بین تیمار‌های ۳ و ۴ اختلاف ‌معنی‌دار نبود. بازده غذایی تیمار ۱ به غیر از تیمار ۲ نسبت به سایر تیمار‌ها به‌طور ‌معنی‌داری بیش‌تر بود (۰/۰۵p<). در فیل‌ماهی از نظر وزن نهایی، رشد ویژه و بازده غذایی فقط بین تیمار‌های ۳ و ۴ اختلاف ‌معنی‌دار وجود نداشت و بیش‌ترین مقدار آنها مربوط به تیمار ۱ بود.
نتیجه‌گیری: در مرحله اول و دوم تاسماهی ایرانی تراکم ذخیره‌سازی ۱۰-۸ و ۲-۱ عدد در لیتر و در فیل‌ماهی‌های جوان تراکم ذخیره‌سازی ۱۰۰-۸۰ عدد در مترمکعب مناسب بوده است.
متن کامل [PDF 985 kb]   (2741 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: آبزی پروری
دریافت: 1396/10/9 | انتشار: 1397/12/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.