دوره 10، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 285-272 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، amirkola@yahoo.com
3- گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
4- دانشگاه علوم پزشکی بابل
چکیده:   (2460 مشاهده)
در مطالعه حاضر تاثیر سطوح مختلف لیزوفسفولیپید (لیزو) بر رشد، فراسنجه­های خونی، فعالیت آنزیم­های کبدی و لیزوزیم قزل­آلای رنگین­کمان تغذیه­شده با جیره­های حاوی پودر چربی مورد بررسی قرار گرفت. جیره­های آزمایشی شامل 4 سطح صفر، 3، 6 و 9 گرم بر کیلوگرم لیزو و جیره کنترل (حاوی روغن ماهی) هر یک در سه تکرار بودند. در پایان 56 روز پرورش، اندازه­گیری شاخص­های رشد نشان­دهنده بهبود درصد افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی در لیزو9 نسبت به سایر تیمارهای حاوی پودر چربی بود، اگرچه این مقادیر به تیمار شاهد نرسید(P<0.05) . همچنین، با افزایش سطح لیزو در جیره­های حاوی پودر چربی فاکتور وضعیت بهبود یافت (P<0.05). طبق نتایج فراسنجه­های خونی، بیشترین تعداد گلبول سفید در تیمارهای حاوی پودر چربی مشاهده شد (P<0.05) ، درحالیکه، گلبول قرمز به طور معنی­داری با افزودن 6 و 9 گرم لیزو به پودر چربی افزایش یافت (P<0.05). از طرفی، شاهد و 9 گرم لیزو توانستند منجر به افزایش معنی­داری در درصد هماتوکریت در مقایسه با سایر تیمارها شوند (P<0.05). طبق نتایج آنزیمی مقدار لیزوزیم به طور معنی­داری در سطوح 0 و 3 گرم لیزو کاهش یافت (P<0.05). در مقابل، آنزیم­های کبدی با گنجاندن پودر چربی افزایش یافتند (P<0.05). اگرچه، 9 گرم لیزو منجر به کاهش مقادیر مذکور شد (P<0.05). باتوجه به نتایج حاصله سطح 9 گرم بر کیلوگرم لیزوفسفولیپید به عنوان مناسب­ترین سطح مکمل در جیره حاوی ≈70% پودر چربی در قزل­آلای رنگین­کمان پیشنهاد می­گردد.
متن کامل [PDF 1788 kb]   (998 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تغذیه و فناوری خوراک
دریافت: 1399/12/11 | انتشار: 1400/5/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.