1- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبدکاووس
2- دانشیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبدکاووس
3- استاد، گروه قارچ شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران
4- استادیار، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبدکاووس
چکیده: (10404 مشاهده)
تأثیر پروبیوتیکی مخمرهای Saccharomyces cerevisiae و Aspergillus niger بر کارایی تغذیه، ترکیب شیمیایی لاشه، نرخ ترشح آمونیاک، آنزیمهای سرم خون و میکروبیوتای روده فیل ماهی جوان در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار شامل جیرههای غذایی حاوی 106×2، 106×4 و 106×6 (سلول در گرم غذا) و شاهد (جیره پایه بدون پروبیوتیک) بررسی شد. ماهی با میانگین وزنی 81/2±8/31 گرم بهصورت تصادفی در 12 حوضچه فایبرگلاس با تراکم 30 قطعه در هر تانک توزیع و بهمدت 8 هفته با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که جیره غذایی حاوی 106×6 پروبیوتیک، بر ضریب تبدیل غذایی و دیگر شاخصهای تغذیهای اثرات مثبت و معناداری نسبت به گروه شاهد داشت (05/0>p). همچنین بهبود معناداری در میزان فعالیت آنزیمهای سرم خون و نرخ ترشح آمونیاک در تیمارهای آزمایشی حاوی سطوح مختلف پروبیوتیک در مقایسه با گروه شاهد مشاهده شد (05/0>p). بررسی تراکم کل قارچها و لاکتوباسیلوسهای روده نیز مؤید افزایش معنادار سطوح این زیستیارها در تیمارهای آزمایشی بود (05/0>p). این مطالعه نشان میدهد که استفاده از پروبیوتیکهای قارچی میتواند دارای اثرهای مثبتی بر کارایی تغذیه و آنزیمهای سرم خون فیل ماهی جوان باشد.