دوره 13، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 411-398 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه علوم و مهندسی شیلات دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایر، ملایر، ایران. ، a.zamani@malayeru.ac.ir
2- گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر، ملایر، ایران.
چکیده:   (397 مشاهده)
هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی استفاده از پروتئین تک‌یاخته باکتریایی (IPL68) به‌عنوان جایگزین پودر ماهی بر عملکرد رشد، فعالیت آنزیم‌های گوارشی (پروتئاز، لیپاز و α-آمیلازجمعیت میکروبی و بافت‌شناسی روده بچه‌ماهی قزل­‌آلای رنگین­‌کمان (وزن متوسط: 55/0± 51/2 گرم) برای ­مدت 6 هفته بود. پنج جیره آزمایشی با سطوح جایگزینی صفر (D1)، 25 (D2)، 50 (D3)، 75 (D4) و100 درصد (D5) پودر ماهی تهیه گردید. بررسی شاخص­ افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، شاخص وضعیت و شاخص کبدی نشان داد در جیره آزمایشی D3 بطور معنی‌داری بالاتر از سایر جیره‌های غذایی بودند (05/0P<). ضریب تبدیل غذایی در جیره آزمایشی D3 و D5 به ترتیب کمترین و بیشترین مقدار را با یک اختلاف معنی‌دار نشان داد (05/0P<). میزان نرخ بقاء در جیره‌های آزمایشی 100 درصد بود. بیش­ترین میزان فعالیت آنزیم­های پروتئاز، لیپاز و α-آمیلاز در روده ماهیان تغذیه شده با جیره آزمایشی D3 مشاهده شد که نسبت به جیره‌های غذایی D4 و D5 اختلاف معنی­داری را نشان داد (05/0>P). بیشترین تعداد کل باکتری‌‌ و باکتری‌های اسید لاکتیک در جیره غذایی D3 مشاهده شد که با سایر جیره‌های غذایی اختلاف معنی‌داری داشت (05/0>P ). بیشترین ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی D3 مشاهده شد که با جیره‌های D1، D2 و D4 اختلاف معنی‌داری نداشت ولی با جیره غذایی D5 اختلاف معنی‌داری را نشان داد (05/0>P ). براساس نتایج بدست آمده، جیره غذایی حاوی 50 درصد پروتئین تک‌یاخته نسبت به سایر جیره‌ها می‌تواند برای رشد بچه ماهی قزل‌آلای رنگین­ کمان مناسب باشد.
شماره‌ی مقاله: 1
متن کامل [PDF 525 kb]   (233 دریافت)    
 

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تغذیه و فناوری خوراک
دریافت: 1402/8/23 | انتشار: 1402/11/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.