%0 Journal Article %A Rezaei Aminlooi, V. %A Ahmadifard, N. %A Tukmechi, A. %A Agh, N. %T Investigation of Microbiota of Artemia franciscana Fed by Bacterial Probiotic Bacillus subtilis and Yeast Saccharomyces Cerevisiae under Laboratory Conditions %J Journal of Fisheries Science and Technology %V 7 %N 3 %U http://jfst.modares.ac.ir/article-6-14980-fa.html %R %D 2018 %K Artemia franciscana, Bacillus subtilis, Saccharomyces cerevisiae, Microbiota, %X اهداف: آرتمیا یکی از مهم‌ترین غذاهای زنده در آبزی‌پروری است. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان میکروبیوتای بدن آرتمیا فرانسیسکانا تغذیه‌شده با پروبیوتیک باکتریایی باسیلوس سابتیلیس و مخمر ساکارومایسس سرویزیه در شرایط آزمایشگاهی بود. مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر ۵۰۰ ناپلیوس آرتمیا به زوک شیشه‌ای یک‌لیتری با غلظت نمک ppt۷۰ منتقل و روزانه با جلبک و سبوس گندم تغذیه شدند. آزمایش، چهار تیمار شامل تیمار شاهد (فاقد پروبیوتیک افزودنی)، تیمار پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه، تیمار پروبیوتیک باسیلوس سابتیلیس و ترکیب مساوی از تیمار مخمر و باکتری داشت. آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک‌طرفه و چنددامنه‌ای دانکن به کار رفتند. نرم‌افزارهای SPSS ۲۱ و Excel ۲۰۱۳ نیز استفاده شدند. یافته‌ها: تیمار پروبیوتیک باکتریایی به‌طور معنی‌داری بالاترین میزان کلنی‌ها را نسبت به سایر تیمارها نشان داد (۰/۰۵>p). تیمار حاوی مقادیر مساوی از پروبیوتیک باکتریایی و مخمر نیز بعد از تیمار پروبیوتیک باکتریایی بیشترین کلنی را داشت (۰/۰۵>p). بیشترین میزان کلنی‌های باسیلوس در داخل بدن، به‌ترتیب در تیمار پروبیوتیک باکتری و تیمار ترکیب پروبیوتیک باکتری با مخمر به دست آمد که به‌طور معنی‌داری بیشتر از تیمار شاهد و تیمار مخمر بود (۰/۰۵>p). براساس تعداد کلنی‌های باسیلوس کل بدن، تیمار پروبیوتیک باکتری اختلاف معنی‌داری با سایر تیمارها نشان داد و کمترین میزان کلنی مربوط به تیمار پروبیوتیک مخمر بود (۰/۰۵>p). نتیجه‌گیری: نسبت به سایر تیمارها، بیشترین میزان باکتری‌های اسیدلاکتیک‌ در تیمار باکتریایی است. این پروبیوتیک‌ها به‌خوبی می‌توانند در سطح و همچنین داخل بدن آرتمیا قرار گیرند، بنابراین استفاده از باسیلوس سابتیلیس به‌تنهایی یا با ساکارومایسس سرویزیه می‌تواند تاثیر مثبتی بر تعداد باکتری‌های آرتمیا داشته باشد. %> http://jfst.modares.ac.ir/article-6-14980-fa.pdf %P 185-189 %& 185 %! %9 %L A-6-12053-1 %+ Fisheries Department, Natural Resources Faculty, Urmia University, Urmia, Iran %G eng %@ 2322-5513 %[ 2018