Journal of Fisheries Science and Technology
علوم و فنون شیلات
JFST
Agriculture
http://jfst.modares.ac.ir
1
admin
2322-5513
2476-6887
fa
jalali
1395
6
1
gregorian
2016
9
1
5
2
online
1
fulltext
fa
اثر عصاره الکلی پوست انار (Punica granatum L.)بر فاکتورهای خون ماهی انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio)
Effect of alcoholic extract of pomegranate peel (Punica granatum L.) on blood parameters of common carp (Cyprinus carpio) fingerling
تأثیر عصاره الکلی پوست انار (<em>Punica granatum</em>) بر پارهای فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی سرم خون (RBC،Hb ، Hct، MCV، MCH، MCHC،WBC ، TP،CHO ، GLU،LDL ، HDL، Glb، TG، GOT، GPT، Alb، ALK، LDH) و فعالیت لیزوزیمی ماهی کپور معمولی (<em>Cyprinus carpio</em>) انگشت قد (8/1± 7/11 گرم) بهصورت تصادفی در 5 تیمار و سه تکرار به مدت 75 روز بررسی شد. تیمارها شامل غلظتهای متفاوت از عصاره الکلی پوست انار (صفر (شاهد)، 50، 150، 300 و 600 میلیگرم بر کیلوگرم غذا) بود . در پایان دوره آزمایش، خونگیری و زیست سنجی انجام شد. نتایج تحقیق افزایش معنیداری را در برخی پارامترهای خونی مانند: Hb ،Hct و RBC در تیمارهای300 و600 میلیگرم نشان داد. میزان پروتئین کل سرم در تیمارهای150، 300 و 600 میلیگرم تفاوت معنیداری را با سایر تیمارها نشان داد (05/0>P). فعالیت لیزوزیمی در تمام تیمارهای حاوی عصاره پوست انار افزایش معنیداری نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0>P). در کل، نتایج حاکی از بهبود پارامترهای هماتولوژیک و فعالیت لیزوزیمی ماهیان تحت تیمار با سطح 300 میلیگرم عصاره الکلی پوست انار بر کیلوگرم غذا میباشد.
The effects of alcoholic extract from pomegranate <em>(Punica granatum</em>) peel on some hematological and biochemical parameters, including RBC, Hb, Hct, MCV, MCH, MCHC, WBC, TP, CHO, GLU, LDL, HDL, Glb, TG, GOT, GPT, Alb, ALK, LDH, and lysozyme activity of common carp )<em>Cyprinus carpio</em>( fingerlings (11.73 ± 1.81g) were studied for a period of 75 days. Treatments included different concentrations of ethanol extract of pomegranate peel (Zero: control, 50, 150, 300 and 600 mg/kg of diet). At the end of experiment, all fish were sedated for morphometric measurement and blood sampling. Significant increases in Hb, Hct and RBC in groups 300 and 600 mg/kg of diet were observed (P<0.05). Total protein in groups 150, 300 and 600 mg/kg of diet showed a significant difference with other groups (P<0.05). Lysozyme activity was significantly enhanced in all diet containing pomegranate peel extract compared to the control group (P<0.05). In brief, the present study revealed an overall improvement in hematological parameters and lysozyme activities and total protein when 300 mg pomegranate peel extract was used in the diet.
عصاره پوست انار,فاکتورهای خونی,فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون,فعالیت لیزوزیمی,کپور معمولی
Pomegranate peel extract,Hematological parameters,granatum Punica,Punica granatum,Serum biochemical parameters,Lysozyme activity,Common Carp
63
76
http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-1000-2088&slc_lang=fa&sid=6
fariba
shafiei
fariba
shafiei
100319475328460064230
100319475328460064230
Yes
فارغ التحصیل
نصرالله
محبوبی صوفیانی
100319475328460064229
100319475328460064229
No
استاد دانشکده منابع طبیعی
عیسی
ابراهیمی درچه
100319475328460064228
100319475328460064228
No
دانشیار گروه تکثیر و پرورش آبزیان
امین
نعمت اللهی
100319475328460064227
100319475328460064227
No
دانشیار دانشکده دامپزشکی
عبدالناصر
محبی
100319475328460064212
100319475328460064212
No
استادیار دانشکده دامپزشکی