Journal of Fisheries Science and Technology
علوم و فنون شیلات
JFST
Agriculture
http://jfst.modares.ac.ir
1
admin
2322-5513
2476-6887
fa
jalali
1396
3
1
gregorian
2017
6
1
6
1
online
1
fulltext
fa
تأثیر استفاده از روش تزریق اسیدآسکوربیک در رگ های خونی و عضلات بر زمان ماندگاری فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در دمای یخچال (1± 4 درجه سانتی گراد)
The effect of using ascorbic acid injection method in the blood vessels and muscles on shelf life of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fillet in the refrigerator storage (4±1˚C)
اثر اسیدآسکوربیک بر ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (<em>Oncorhynchus mykiss</em>) در شرایط یخچال با اندازهگیری بار میکروبی کل و ارزیابی شیمیایی بررسی شد. بدین منظور ماهیان (10± 400 گرم) به سه گروه شامل فاقد تزریق (تیمار 1)، گروهی با تزریق وریدی اسیدآسکوربیک در مقادیر 1/0 و 3/0 درصد (تیمار 2 و3) و ماهیانی با تزریق عضلانی در مقادیر 1/0 و 3/0 درصد (تیمار 4 و 5) تقسیمبندی شدند. پس از 62 ساعت از زمان تزریق، ماهیان صید و فیله شدند، سپس بهمدت 16 روز در شرایط یخچال نگهداری شدند. در طی این مدت، هر 4 روز یکبار شاخصهای پراکسید (PV)، تیوباربیوتیکاسید (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA)، مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) و بار باکتریایی کل (TVC) اندازهگیری شدند. طی دوره آزمایش تیمارهای 3 و 5 در شاخصهای PV، TBA، FFA ، TVB-Nو TVC تفاوت معناداری (05/0 ≥p) با سایر تیمارها داشتند. همچنین بین تیمار 3 در شاخصهای TVC، TBA، FFA و PV با تیمار 5 تفاوت معناداری (05/0 ≥p) مشاهده شد که نشاندهنده عملکرد بهتر تزریق وریدی اسیدآسکوربیک 3/0 درصد از روز 8 نگهداری به بعد در مقایسه با تزریق عضلانی آسکوربیکاسید 3/0 درصد است. با توجه به نتایج این تحقیق، استفاده از مقادیر مختلف اسیدآسکوربیک در تزریق وریدی و عضلانی باعث افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان در طی نگهداری تا روز 12 در یخچال گردید.
The effect of ascorbic acid on shelf life of rainbow trout (<em>Oncorhynchus mykiss</em>) fillets in the refrigerator based on total microbial load, chemical evaluation was investigated. For this reason, the fish were divided into three groups, including without injections (treatment 1), fish with intravenous injection of ascorbic acid in doses of 0.1 and 0.3% (treatment 2 and 3) and fish with intramuscular injection in doses of 0.1 and 0.3% (treatments 4 and 5). After 62 hours of injection, fish (400 ±10g) were caught and filleted, then kept for 16 days in refrigerator. During this period, every 4 days, peroxide value (PV), thiobarbituric acid (TBA), free fatty acids (FFA), total volatile nitrogen base (TVB-N) and total bacterial load (TVC) indicators were measured. Treatments 3 and 5 showed a significant difference (p≥0.05) in PV, TBA, FFA, TVB-N and TVC indicators in comparison to other treatments. There was also a significant difference between the treatments 3 and 5 (p≥0.05) in the indicators of the TVC, TBA, FFA and TVB-N that indicated better performance of intravenous injection of ascorbic acid 0.3% after 8 days storage in comparison to intramuscular injection of 0.3%. According to the results, in intramuscular or intravenous injection of different doses of ascorbic acid increased the shelf life of rainbow trout fillet during storage in the refrigerator until day 12.
اسیدآسکوربیک,تزریق وریدی و عضلانی,فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان
ascorbic acid,Intramuscular and intravenous injection,Rainbow trout fillet
37
48
http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-11965-2&slc_lang=fa&sid=6
سید مهدی
اجاق
100319475328460048891
100319475328460048891
Yes
استادیار دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
کوثر
سوری
100319475328460048890
100319475328460048890
No
دانشجو
معظمه
کردجزی
100319475328460048889
100319475328460048889
No
هیئت علمی دانشگاه گرگان
سید حجت
میرصادقی
100319475328460048888
100319475328460048888
No
کارمند