Journal of Fisheries Science and Technology
علوم و فنون شیلات
JFST
Agriculture
http://jfst.modares.ac.ir
1
admin
2322-5513
2476-6887
fa
jalali
1396
3
1
gregorian
2017
6
1
6
1
online
1
fulltext
fa
اثر ویتامینهای C و E در افزایش ماندگاری خمیر جلبکی نانوکلروپسیس (Nannochloropsis oculata ) در طول دوره نگهداری در شرایط سرد
Effect of vitaminsC and E on increasing of shelf life of microalgal paste of Nannochloropsis oculata during cold storage
تأ ثیر آنتیاکسیدانی ویتامینهای C و E بر افزایش ماندگاری خمیر جلبکی نانوکلروپسیس (<em>Nannochloropsis oculata</em>) نگهداری شده در دمای C<sup>º</sup> 4 بررسی شد. ابتدا جلبک در شرایط کشت استاندارد (محیط کشت کانوی، میزان نور 2000 - 1000 لوکس، دما C<sup>º</sup> 1 ± 24 ،6/8 -5/7 =pH ، شوریppt 24 - 20 و همراه با هوادهی) تولید شده و سپس در مرحله رشد لگاریتمی با روش سانتریفیوژ به وسیله دستگاه خامهگیر (rpm 12000) جداسازی شد. سپس به نمونههای خمیر جلبکی مقادیر مختلف ویتامین C وE (w/w1/0 درصد) و مخلوط دو ویتامین به نسبت مساوی اضافه و در یخچال بهمدت12 هفته نگهداری شدند. نتایج بیانگر زندهمانی 95 درصدی درتیمار ویتامین C در پایان دوره بود که از تیمار شاهد بیشتر بود (05/0>p). مجموع اسیدهای چرب آزاد و pH بهطورمعنیداری در گروه حاوی ویتامین C کمتر از گروه شاهد بود. مقایسه بین تیمارهای مختلف طی زمان نگهداری نشانداد که تیمار حاوی ویتامین E در مقایسه با سایر تیمارها، طی گذشت زمان افزایش فساد اکسیداتیو کندتری دارد.در طی دوره نگهداری، میزان زندهمانی بالا بودهو مواد افزودنی بهعنوان نگهدارنده مناسب این فراورده عمل کرده است. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان از عملکرد مناسب ویتامینها در حفظ و نگهداری خمیر جلبکی در شرایط سرد بود.
The effect of vitamins C and E in enhancing the shelf life of the algal paste during 12 weeks cold storage (4<sup>°</sup>C) was assessed. The microalga, <em>Nannochloropsis oculata</em>, was grown in Conway media under 24ºC temperature, 25ppt salinity, and continuous light intensity of 1000- 2000 lux with) and harvested at the logarithmic phase by cream separator centrifugation at 12000 rpm in the form of paste. The algal cell viability was determined by Evans blue dye. The algal paste samples were treated with different vitamin treatments, including: vitamin C and E (0.1%w/w), and an equal proportions of mixed vitamin E and C, and then stored in refrigerator for two months. The results showed that the 95% cell viability of vitamin C treated paste was significantly higher than the control group <strong>(</strong>p<strong>></strong>0.05). FFA and pH in vitamin C treated group was lower than the control treatment. The comparsion of between different treatments during the storage period indicating that it contains vit E had a slower increase than the other treatments in during the storage the time. Overall, it was demonstrated that vitamins functioned as suitable preservatives for the microalgal paste in cold storage (4 <sup>°</sup>C).
آنتی اکسیدان,خمیر جلبکی,ویتامین C,ویتامینNannochloropsis oculata
e,Antioxidant,microalgae paste,Vitamin C,Vitamin E,Nannochloropsis oculata
49
60
http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-10145-1&slc_lang=fa&sid=6
masoumeh
amouzad khalili
معصومه
عموزاد خلیلی
100319475328460048915
100319475328460048915
No
دانش اموخته
abdolmohammad
abedian kenari
عبدالمحمد
عابدیان کناری
100319475328460048893
100319475328460048893
Yes
استاد
masoud
rezaei
مسعود
رضائی
100319475328460048892
100319475328460048892
No
استاد