Journal of Fisheries Science and Technology
علوم و فنون شیلات
JFST
Agriculture
http://jfst.modares.ac.ir
1
admin
2322-5513
2476-6887
fa
jalali
1396
6
1
gregorian
2017
9
1
6
2
online
1
fulltext
fa
بررسی سطوح جایگزینی کنجاله کلزا، پنبه دانه و آزولا در جیره غذایی تیلاپیای نیل
investigation of canola and cotton seed meal, and azolla substitution in Nile tilapia diet
شاخصهای رشد (WG و SGR)، کارایی غذا (FCR، FI و PI) و پروتئین (PER و PCE) ماهی تیلاپیای نیل انگشت­قد (<em>Oreochromis niloticus</em>)بهطور همزمان در سه آزمایش طی 12 تیمار و هر یک با سه تکرار ارزیابی شد. تیمار شاهد و سطوح جایگزینی 25، 50، 75 و 100 درصد کانولا و 15، 25، 35 و 45 درصد پنبهدانه بهجای منابع پروتئینی گرانقیمت (پودر ماهی و سویا) و سطوح 13، 21 و 29 درصد آزولا بررسی شدند. میزان شاخصهای رشد، برداشت غذا و مصرف پروتئین در جیره شاهد بهطور معناداری بیشتر از تمامی جیره­های محتوای منابع پروتئین گیاهی بود (05/0p<). با افزایش میزان منابع پروتئین گیاهی به جیره­ها، شاخص­های فوق در تمامی تیمارهای جایگزینی منابع پروتئین گیاهی کاهش معناداری نشان دادند. در ضریب تبدیل غذایی و شاخص­های کارایی پروتئین بین جیره شاهد و جیرههای حاوی کانولا (25 و 50 درصد جایگزینی)، پنبهدانه (15، 25 و 35 درصد جایگزینی) و آزولا (13 و 21 درصد) اختلاف معنادار مشاهده نشد (05/0p>). با توجه به نتایج بهنظر میرسد در تمامی اقلام غذایی بررسی شده نکته مشترک عدم خوشخوراکی غذا برای ماهیان تیلاپیا بود که بهدنبال آن کاهش برداشت غذا، پروتئین مصرفی و در نهایت رشد ایجاد شد. در صورت رفع مشکل خوشخوراکی خوراک میتوان انتظار داشت کنجاله کانولا و پنبهدانه بهترتیب تا سطوح 50 و 35 درصد جایگزینی و آزولا تا سطح 21 درصد جیره قابلیت استفاده در جیره غذایی دوره رشدی تیلاپیای نیل را داشته باشند.
Growth indices (WG and SGR), food (FCR) and protein efficiency (PER and PCE) of fingerling Nile tilapia, <em>Oreochromis niloticus</em>,were evaluated in 3 synchronous examinations with 12 treatments in triplicates. Groups of control, canola meal (at rates of 25, 50, 75 and 100%), cottonseed meal (at rates of 15, 25, 35 and 45%), as the replacements of expensive protein sources (fish meal and soybean meal), and azolla (at rates of 13, 21 and 29% of diet) were studied. Growth indices, total food intake and protein intake of the control were the highest of all. They decreased with increase in plant protein in every group (p<0.05). FCR and protein efficiency indices didn’t show significant differences (p>0.05) between control and canola meal (at rates of 25 and 50%), cottonseed meal (at rates of 15, 25 and 35%) and azolla (at rates of 13 and 21%). Total food intake, protein consumption and growth indices decreased, because all plant protein ingredients were unpalatable. If the problem of palatability is solved, it seems that the expensive protein sources replace with canola meal and cottonseed meal at the rates of 50 and 35% respectively, and azolla can be used at the rate of 21% in diets.
جایگزینی,کلزا,پنبهدانه,آزولا و تیلاپیا
substitution,canola,cotton seed meal,azolla and tilapia
75
93
http://jfst.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-6-16650-1&slc_lang=fa&sid=6
mohammad
mohammadi
محمد
محمدی
100319475328460052789
100319475328460052789
Yes
national research center of saline water aquatics
مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور
habib
sarsangi aliabad
حبیب
سرسنگی علی آباد
100319475328460052788
100319475328460052788
No
کارشناس محقق
nasrin
mashaii
نسرین
مشایی
100319475328460052787
100319475328460052787
No
رییس مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور و کارشناس محقق
ahmad
bitaraf
احمد
بیطرف
100319475328460052786
100319475328460052786
No
کارشناس محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
Farhad
rajabipour
فرهاد
رجبی پور
100319475328460052785
100319475328460052785
No
کارشناس محقق مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور
mahmoud
hafeziyeh
محمود
حافظیه
100319475328460052784
100319475328460052784
No
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور