Albonasser M, Badnava H, Nourbakhsh S H. Experimental Assessment of Ductile and Shear Fracture Criteria in Stainless Steel 304 According to Hooputra Model. Modares Mechanical Engineering 2024; 24 (12) :709-716
URL:
http://mme.modares.ac.ir/article-15-77859-fa.html
۱- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
۲- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان ، badnava@bkatu.ac.ir
۳- دانشگاه شهر کرد
چکیده: (۴۳۰ مشاهده)
مسئله شکست همه ساله هزینههای مالی و جانی بسیاری برای جوامع گوناگون به بار میآورد. از اوایل قرن بیستم، نگاه علمی به این مسئله آغاز شد و منجر به ایجاد شاخهای جدید در علم مکانیک به نام مکانیک شکست گردید. در پایان فرآیند نهایی شکست در فلزات بصورت شکست ترد در فلزاتی با ساختار کریستالی مکعب و یا شکست نرم خواهد بود که در اینصورت پس از تغییر شکل پلاستیکی زیاد، شکست به آرامی ظاهر می شود. مکانیک شکست روشی است که بوسیله آن می توان ترک های ایمن و ترک های مستعد رشد را شناسایی نمود. ورق های نازک فلزی شکل دهی شده بخش عمده ای از تولیدات صنعتی مخصوصاً در صنایع بزرگی همچون خودروسازی، هوافضا و کشتی سازی را شامل می شوند. در حین فرآیند شکل دهی، ورق تغییر شکل های پلاستیک بسیار بزرگی را تجربه می کند که ممکن است مشکلات متنوعی ناشی از شکست ایجاد شود و توصیف تحلیلی این میدان تغییر شکل بسیار دشوار و پیچیده می باشد. با پیش بینی علت، زمان و مکان رخ دادن این عیوب از قبیل نازک شدن، گلویی شدن موضعی و ... قطعات فلزی؛ میتوان به اصلاح و بهینه سازی فرآیند تولید پرداخت و از هزینه های اضافی کم نمود. در طی فرآیند تولید ممکن است مشکلات متنوعی ناشی از شکست ایجاد شود، بنابراین مکانیزم شکست نرم همچنان یک موضوع مهم است. این شکست نمیتواند بهطور کامل توسط مدلهای کلاسیک آسیب تبیین شود، که نشاندهنده ناکافی بودن درک از تکامل آسیب و مکانیزم شکست نرم فلز تحت بارگذاری پیچیده است. تکامل آسیب و مکانیزم شکست نرم تحت تغییر شکل پلاستیک از طریق تحلیلهای نظری و مطالعات تجربی برای آلیاژ فولاد زنگ نزن SS304 بهطور ساختاری بررسی شده است. در این پژوهش پارامترهای آسیب نرم و پارامترهای آسیب برشی به روش تجربی برای فلزات شکل پذیر استخراج می شوند و سپس به تحلیل این ثوابت خواهیم پرداخت
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
مکانیک آسیب دریافت: 1403/8/16 | پذیرش: 1403/11/8 | انتشار: 1403/9/10