XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini S M, Pagheh E, Aghaei Moghaddam A, Gharavi B, Ghelichpour M. Effect of adding cottonseed meal along with yeast (Saccharomyces cerevisiae PTCC5052) or iron-enriched yeast to diet of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) on economic justification of production, blood biochemical properties, microbial flora and histopathological status of the intestine. JFST 2025; 14 :13-27
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-70151-fa.html
حسینی سید مرتضی، پقه اسمعیل، آقایی مقدم عباسعلی، قره وی بهروز، قلیچ پور ملیکا. اثر افزودن کنجاله پنبه دانه به همراه مخمر (Saccharomyces cerevisiae PTCC۵۰۵۲) و مخمر غنی شده با آهن به جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر توجیه اقتصادی تولید، خصوصیات بیوشیمیایی خون، فلور میکروبی و وضعیت هیستوپاتولوژیک روده. علوم و فنون شیلات. ۱۴۰۳; ۱۴ () :۱۳-۲۷

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-۶-۷۰۱۵۱-fa.html


۱- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، گرگان ، seyyedmorteza.hoseini@gmail.com
۲- بخش بازسازی ذخایر آبزیان، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
چکیده:   (۲۳۸ مشاهده)
هدف از این مطالعه ارزیابی اثر افزودن کنجاله پنبه دانه همراه با مخمر Saccharomyces cerevisiae سویه PTCC5052به شکل غنی‌شده با آهن یا غنی نشده- بر توجیه اقتصادی تولید، خصوصیات بیوشیمیایی خون، فلور میکروبی و وضعیت هیستوپاتولوژیک روده در قزل‌آلای رنگین‌کمان جوان بود. ماهی­ها با وزن حدود 31 گرم در 16 تانک در قالب چهار تیمار و چهار تکرار توزیع شدند. یک جیره شاهد بدون کنجاله پنبه دانه، یک جیره حاوی 15 درصد کنجاله پنبه دانه و دو جیره حاوی 15 درصد کنجاله پنبه دانه به همراه 108 × 1 cfu/g مخمر یا مخمر غنی شده با آهن به مدت 8 هفته در اختیار ماهی­ها قرار گرفتند. نتایج نشان داد احتلاف معنی­داری در راندمان تولید ماهی، شاخص­های بیوشیمیایی پلاسما و وضعیت هیستوپاتولوژیک روده بین تیمارها وجود نداشت. قیمت تمام شده خوراک به ازای تولید ماهی در تیمارهای حاوی کنجاله پنبه دانه نسبت به تیمار شاهد به طور معنی­داری کاهش یافت و پایین­ترین قیمت مربوط به تیمار بدون مخمر بود. اختلاف معنی­داری در فراوانی میکروبی بین تیمار شاهد و کنجاله پنبه دانه مشاهده نشد ولی افزودن مخمر یا مخمر غنی شده به جیره باعث افزایش تراکم جنس Saccharomyces، کاهش تراکم جنس Aeromonas و Vibrio و کاهش تراکم گونه Yersinia ruckeri در روده ماهی شد. نتایج این تحقیق نشان می­دهند که افزودن 15 درصد کنجاله پنبه دانه به جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان می­تواند توجیه اقتصادی تولید ماهی را افزایش دهد و افزودن مخمر به این جیره باعث بهبود فلور میکروبی روده ماهی می­شود.
متن کامل [PDF 2722 kb]   (۴۹ دریافت)    
 

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تغذیه و فناوری خوراک
دریافت: 1402/4/8 | انتشار: 1403/12/26

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.