Hoseini S M, Pagheh E, Aghaei Moghaddam A, Gharavi B, Ghelichpour M. Effect of adding cottonseed meal along with yeast (Saccharomyces cerevisiae PTCC5052) or iron-enriched yeast to diet of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) on economic justification of production, blood biochemical properties, microbial flora and histopathological status of the intestine. JFST 2025; 14 :13-27
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-70151-fa.html
حسینی سید مرتضی، پقه اسمعیل، آقایی مقدم عباسعلی، قره وی بهروز، قلیچ پور ملیکا. اثر افزودن کنجاله پنبه دانه به همراه مخمر (Saccharomyces cerevisiae PTCC۵۰۵۲) و مخمر غنی شده با آهن به جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر توجیه اقتصادی تولید، خصوصیات بیوشیمیایی خون، فلور میکروبی و وضعیت هیستوپاتولوژیک روده. علوم و فنون شیلات. ۱۴۰۳; ۱۴
() :۱۳-۲۷
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-۶-۷۰۱۵۱-fa.html
۱- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، گرگان ، seyyedmorteza.hoseini@gmail.com
۲- بخش بازسازی ذخایر آبزیان، مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران
چکیده: (۲۳۸ مشاهده)
هدف از این مطالعه ارزیابی اثر افزودن کنجاله پنبه دانه همراه با مخمر Saccharomyces cerevisiae سویه PTCC5052 –به شکل غنیشده با آهن یا غنی نشده- بر توجیه اقتصادی تولید، خصوصیات بیوشیمیایی خون، فلور میکروبی و وضعیت هیستوپاتولوژیک روده در قزلآلای رنگینکمان جوان بود. ماهیها با وزن حدود 31 گرم در 16 تانک در قالب چهار تیمار و چهار تکرار توزیع شدند. یک جیره شاهد بدون کنجاله پنبه دانه، یک جیره حاوی 15 درصد کنجاله پنبه دانه و دو جیره حاوی 15 درصد کنجاله پنبه دانه به همراه 108 × 1 cfu/g مخمر یا مخمر غنی شده با آهن به مدت 8 هفته در اختیار ماهیها قرار گرفتند. نتایج نشان داد احتلاف معنیداری در راندمان تولید ماهی، شاخصهای بیوشیمیایی پلاسما و وضعیت هیستوپاتولوژیک روده بین تیمارها وجود نداشت. قیمت تمام شده خوراک به ازای تولید ماهی در تیمارهای حاوی کنجاله پنبه دانه نسبت به تیمار شاهد به طور معنیداری کاهش یافت و پایینترین قیمت مربوط به تیمار بدون مخمر بود. اختلاف معنیداری در فراوانی میکروبی بین تیمار شاهد و کنجاله پنبه دانه مشاهده نشد ولی افزودن مخمر یا مخمر غنی شده به جیره باعث افزایش تراکم جنس Saccharomyces، کاهش تراکم جنس Aeromonas و Vibrio و کاهش تراکم گونه Yersinia ruckeri در روده ماهی شد. نتایج این تحقیق نشان میدهند که افزودن 15 درصد کنجاله پنبه دانه به جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان میتواند توجیه اقتصادی تولید ماهی را افزایش دهد و افزودن مخمر به این جیره باعث بهبود فلور میکروبی روده ماهی میشود.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
تغذیه و فناوری خوراک دریافت: 1402/4/8 | انتشار: 1403/12/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول