Aghajani S, Binaii M, Pourgholam R, Babaalian Amiri A. Effect of aqueous extracts of Hypericumperforatum on hemato- serological parameters and survival of rainbow trout (Oncorhynchusmikiss) under thermal stress. JFST 2015; 4 (2) :91-101
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-11216-fa.html
قیاسی مریم، آقاجانی سعیده، بینایی محمد، پورغلام رضا، باباعلیان امیری علیرضا. اثر عصاره آبی گیاه علف چای (Hypericum perforatum) بر شاخص های خونی، سرمی و بازماندگی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در شرایط استرس گرمایی. علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (2) :91-101
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-11216-fa.html
1- پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
2- دانشگاه آزاد واحد دامغان
3- مدیر گروه شیلات و آبزیان اداره کل دامپزشکی استان مازندران
چکیده: (9772 مشاهده)
چکیده طی یک مطالعه 27 روزه، تعداد 360 عدد قزلآلای رنگینکمان(6/1 ± 2/97 گرم) در در دوزهای ppm0 ،250 ،500 و 750 عصاره آبی علف چای (به ترتیب T0،T25 ،T50 وT75) به شکل غوطهوری طی دو مرحله 5 روزه منقطع با فاصله 10 روز درشرایط استرس گرمایی 2 ±20 درجه سانتیگراد قرار گرفته و در پایان هر مرحله (روزهای 12 و 27) خونگیری گردید. در نتایج مرحله اول، تعداد گلبولهای قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت تفاوت معنیداری را بین تیمارها و شاهد نشان نداد، اما در مرحله دوم افزایش معنیدار این شاخصها در تیمارهای T50 و T75 نسبت به T0 و T25 مشاهده شد. تعداد گلبولهای سفید، لنفوسیتها، میزان پروتئین تام، آلبومین و IgM تام شاهد در هر دو مرحله بهطور معنیداری کمتر از تیمارها بود، ولی شمارش نوتروفیلها عکس این بود. طی دو مرحله، تفاوت معنیداری در اندیسهای MCV وMCH بین تیمارو شاهد وجود نداشت. میزان MCHC تفاوت معنیداری در مرحله اول در بین گروههای آزمایشی نداشت ولی در مرحله دوم، افزایش معنیدار آن در تیمار T75 در مقایسه با T25 و T0 مشهود بود. میزان گلوکز در مرحله دوم در T50 و T75 کاهش معنیداری نسبت به T0 وT25 داشت. میزان آنزیمهای کبدی AST وALT در مرحله دوم در تیمار T75 نسبت به سایر گروهها افزایش معنیدار داشت. بیشترین و کمترین درصد بازماندگی بهترتیب مربوط به T50 وT0 بود. براساس نتایج، گیاه علف چای قابلیت کنترل عوارض بروز استرس و افزایش ماندگاری ماهی قزلآلا را در مواجهه با استرس گرمایی مزمن دارد.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
زیست شناسی و فیزیولوژی آبزیان دریافت: 1393/6/11 | انتشار: 1394/6/30