دوره 7، شماره 4 - ( 1397 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 286-279 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، saeed.jamali11@gmail.com
2- گروه بهداشت مواد غذایی و کنترل کیفیت، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (6892 مشاهده)
مشکلات فرآروی تهیه غذای زنده برای جامعه ماهیان آکواریومی موجب توجه روزافزون پرورش‌دهندگان ماهیان آکواریومی به استفاده از غذای دستی شده است. در این مطالعه تاثیر جایگزینی غذای زنده با غذای تجاری تترامین روی رشد، نرخ بقا و مقاومت در برابر استرس‌های محیطی لارو ماهی اسکار (Astronotus ocellatus) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به‌صورت یک طرح کاملاً تصادفی شامل ۵ تیمار T۱ (چهل روز ناپلی آرتمیا)، تیمار T۲ (۳۰ روز ناپلی آرتمیا و سپس ۱۰ روز غذای تجاری)، تیمار T۳ (۲۰ روز ناپلی آرتمیا و سپس ۲۰ روز غذای تجاری)، تیمار T۴ (۱۰ روز ناپلی آرتمیا و سپس ۳۰ روز غذای تجاری) و تیمار T۵ (۴۰ روز غذای تجاری) طراحی شد. همه تیمارها با سه تکرار صورت پذیرفت. در این تحقیق لارو ماهیان ۴ نوبت در روز و به میزان سیری از جیره تجاری و غذای زنده تغذیه شدند. بعد از یک دوره آزمایش ۴۰ روزه، تمامی لاروهای موجود در هر یک از آکواریوم‌ها برای زیست‌سنجی و تعیین رشد، نمونه‌برداری صورت گرفت. لارو ماهیان در تیمارهای T۱، T۲ و T۳ بالاترین طول نهایی، وزن و نرخ بقا را از خود نشان دادند (۰۵/۰p<). کمترین طول نهایی، وزن و نرخ بقا در تیمار T۵ مشاهده شد (۰۵/۰p<). همچنین در تیمارهای T۱، T۲ و T۳ لاروها در برابر استرس‌های محیطی در حد معنی‌داری مقاومت بیشتری نسبت به تیمار T۵ نشان دادند (۰۵/۰p<). نتایج این مطالعه نشان داد که لارو ماهی اسکار می‌تواند از روز ۲۰ از غذای تجاری بدون هیچ‌گونه اختلاف رشدی نسبت به غذای زنده تغذیه کند.
واژه‌های کلیدی: آرتمیا، سیچلاید، لارو، رشد
متن کامل [PDF 868 kb]   (2850 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی آبزیان
دریافت: 1395/5/12 | انتشار: 1397/9/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.