دوره 7، شماره 2 - ( 1397 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 107-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asgharnia M, Yeganeh S, Jafarpour S, Safari R. Production of Protein Hydrolysate by Chemical Method from Silver Carp (Hypophthalmichthys molitrix) Viscera and its Application as a Culture Media for Pseudomonas aeruginosa. JFST 2018; 7 (2) :101-107
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-16554-fa.html
اصغرنیا ماریا، یگانه سکینه، جعفرپور سیدعلی، صفری رضا. تولید پروتئین آبکافت‌شده به روش شیمیایی از امعا و احشای ماهی کپور نقره‌ای و استفاده از آن به‌عنوان محیط کشت باکتری سودوموناس آئروژینوز. علوم و فنون شیلات. 1397; 7 (2) :101-107

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-16554-fa.html


1- گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
2- گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران ، skyeganeh@gmail.com
3- پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی، ساری، ایران
چکیده:   (8908 مشاهده)
اهداف: ضایعات مربوط به صنایع شیلاتی شامل ۵۰% وزن ماهی است. استفاده از این مواد خام برای تولید پروتئین آبکافتی موجب تولید پپتیدهایی با ویژگی‌های عملکردی می‌شود. هدف پژوهش، تولید پروتئین آبکافت‌شده به روش شیمیایی از امعا و احشای ماهی کپور نقره‌ای و استفاده از آن به‌عنوان محیط کشت باکتری سودوموناس آئروژینوز بود.
مواد و روش‌ها: پژوهش تجربی حاضر روی ماهی کپور نقره‌ای در پژوهشکده اکولوژی دریای خزر انجام شد. پس از انجمادزدایی امعا و احشای ماهی کپور نقره‌ای در دمای C۴
º، آبکافت در pH اسیدی ۳/۳ و قلیایی ۱۲ و دمای ۷۰ و C۸۵º انجام شد. از پپتون‌های تولیدشده از هر تیمار (با ۳ تکرار) به‌عنوان منبع ازت در محیط کشت باکتری سودوموناس آئروژینوز به‌مدت ۴۸ ساعت استفاده و با محیط کشت تجاری نوترینت‌براث مقایسه شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS ۱۷ از طریق تحلیل واریانس دوطرفه، آزمون T مستقل و آزمون دانکن تحلیل شدند.
یافته‌ها: کمترین و بیشترین درجه آبکافت به‌ترتیب مربوط به آبکافت قلیایی در دمای ۷۰ و C۸۵
º بود. روند افزایشی رشد باکتری در تیمارهای محیط کشت حاوی پپتون در دمای C۸۵º در طول ۴۸ ساعت به‌جز در زمان ۲۴ ساعت اختلاف معنی‌داری نداشتند، اما با تیمار شاهد در همه زمان‌ها اختلاف معنی‌داری داشتند (۰/۰۵<p). تیمارهای محیط کشت در دمای C۷۰º در طول ۴۸ ساعت تفاوت معنی‌داری نداشتند.
نتیجه‌گیری: در تولید پروتئین آبکافت‌شده از امعا و احشای ماهی کپور نقره‌ای، آبکافت قلیایی در دمای بالا بهتر از آبکافت اسیدی است و رشد باکتری سودوموناس‌آئروژینوز در پپتون تولیدی به خوبی رشد آن در محیط کشت تجاری است.
متن کامل [PDF 472 kb]   (3331 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی آبزیان
دریافت: 1396/7/1 | انتشار: 1397/5/23

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.