1- دانشگاه گیلان
2- مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر ماهیان دریایی شادروان دکتر یوسف پور
چکیده: (9516 مشاهده)
تأثیر افزودن دایجستروم P.E.Pبهمیزان صفر، 1، 2 و 4 درصد غذا، بر رشد و برخی شاخصهای خونی بچه فیلماهی (Huso huso) با وزن متوسط 23/0± 50/159 گرم در طی 70 روز تغذیه برسی شد. تفاوت معنیداری در افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و کارایی پروتئین در ماهی تغذیه شده با جیره غذایی حاوی 2 درصد دایجستروم P.E.P نسبت به گروه شاهد و گروه تغذیه شده با جیره حاوی 4 درصد مشاهده شد (05/0p<)، ولی تفاوتها در ضریب چاقی، شاخص کبدی و ضریب تبدیل غذایی در بین تیمارها معنیدار نبود (05/0p>). همچنین تفاوت معنیداری در تعداد گلبول قرمز، هماتوکریت، حجم متوسط گلبولی، هموگلوبین متوسط سلولی، غلظت متوسط هموگلوبین گلبول قرمز، لنفوسیت، مونوسیت و ائوزنوفیل مشاهده نشد (05/0p>)، ولی مقادیر گلبول سفید و نوتروفیل در تیمار 2 درصد بهطور معنیداری بیش از سایر تیمارها بود (05/0p<). بررسی ترکیب شیمیایی لاشه تفاوت معنیداری را در مقدار پروتئین در تیمار تغذیه شده با سطح 2 درصد دایجستروم P.E.P نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0p<)، اما در میزان چربی، خاکستر و رطوبت تفاوت معنیدار نبود (05/0p>). بنابر این، دایجستروم P.E.P میتواند در سطح 2 درصد بهعنوان مکمل غذایی در جیره فیلماهی جوان برای افزایش رشد و بهبود شاخصهای ایمنی استفاده شود.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذیه آبزیان دریافت: 1394/4/16 | انتشار: 1395/3/1