رمضان زاده لیلا، حسینی سید فخرالدین، نیکخواه مریم. هیدرولیز آنزیمی ژلاتین پوست ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و ارزیابی خاصیت ضداکسیدانی آن. علوم و فنون شیلات. 1395; 5 (2) :29-44
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-2197-fa.html
1- گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- ، گروه نانوبیوتکنولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده: (10619 مشاهده)
در این تحقیق، ابتدا ژلاتین با دو تیمار بازی و اسیدی شامل محلول سود 19/0 نرمال و اسید استیک 12/۰ نرمال با نسبت پوست ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به محلول ۱ به ۷ و سپس تیمار حرارتی ۵۰ درجه سانتی گراد ساعت استخراج شد. سپس توسط آنزیم آلکالاز به مدت ۴ ساعت و با نسبت آنزیم به سوبسترای ۱ به ۱۰۰ هیدرولیز شده و درجه هیدرولیز در پایان ساعت چهارم اندازهگیری شد. فعالیت مهار رادیکالهای آزاد DPPH، ABTSو ارزیابی قدرت کاهندگی ژلاتین هیدرولیز شده بررسی شد. نتایج نشان داد درجه هیدرولیز پس از 4 ساعت به میزان 7/46% مشاهده میشود. همچنین بالاترین میزان مهار رادیکالهای آزاد DPPH، ABTS و ارزیابی قدرت کاهندگی در غلظت 10 میلیگرم بر میلیلیتر به ترتیب 8/39%، 7/50% و 123/0 بهدست آمد. نتایج نشان داد که پپتیدهای حاصل از ژلاتین پوست ماهی قزلآلای رنگینکمان میتواند به عنوان یک ضداکسیدان طبیعی در نظر گرفته شود.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
فرآوری محصولات شیلاتی دریافت: 1394/9/7 | انتشار: 1395/6/1