dehghan E, Keramat A, Oraji H, jani Khalili K. Effect of body weight and different level of feeding on growth performance, carcass composition and digestibility of rainbow trout (Oncorhynchu smykiss). JFST 2015; 4 (1) :43-52
URL:
http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3357-fa.html
دهقان الهام، کرامت امیر کلائی عبدالصمد، اورجی حسین، جانی خلیلی خسرو. تأثیر وزن بدن وسطوح غذادهی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و قابلیت هضمپذیری قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و فنون شیلات. 1394; 4 (1) :43-52
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-3357-fa.html
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورز ومنابع طبیعی ساری
چکیده: (9514 مشاهده)
در یک طرح فاکتوریل، اثر سه سطح غذادهی (متابولیسم پایه، بینابینی و اشباع) بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و هضمپذیری قزلآلای رنگینکمان در دو وزن (93/2±02/43 و 74/6±32/231 گرم) در مدت 59 روز و سه تکرار بررسی شد. نتایج بیانگر اثر متقابل معناداری بین اندازه بدن و سطوح غذادهی بر میزان افزایش وزن، وزن نهایی و نرخ رشد ویژه بود (05/0p<). ترکیب بدن (ماده خشک، انرژی، رطوبت، چربی و پروتئین) تحت تأثیر سطوح غذادهی و اندازه ماهی بود (05/0p<). با این وجود، اثر متقابل بین وزن بدن و سطوح غذادهی برای ترکیب بدن معنادار نبود (05/0p>). وزن بدن و سطوح غذادهی بهصورت معناداری بر هضمپذیری پروتئین، چربی، انرژی و ماده خشک تأثیر داشت (05/0p<). اگرچه غذادهی در سطح اشباع رشد حداکثر را به دنبال داشت، ولی با کاهش کارایی تبدیل غذا و افزایش مواد آلاینده در هر دو گروه وزنی همراه بود.
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
تغذیه آبزیان دریافت: 1393/4/2 | انتشار: 1394/3/1