دوره 5، شماره 3 - ( 1395 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 149-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

PMCID: 0

XML English Abstract Print


1- مهندس منابع طبیعی - فرآوری محصولات شیلاتی
2- دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا،
3- پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی کشور، بندر انزلی
چکیده:   (7663 مشاهده)
 اثرات ضداکسیداسیونی پوشش زیستی آلژینات سدیمِ حاوی ویتامین C برای افزایش زمان نگه‌داری فیله ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) در سه تیمار به ترتیب، کنترل (C)، آلژینات­سدیم 5/1% (A)، آلژینات­سدیم 5/1% حاوی 5% ویتامین C (A+Vc) بررسی شد. تیمارهای تحقیق به صورت دوره ای تحت آزمایش­های ترکیبات تقریبی (رطوبت، پروتئین، چربی، خاکستر، pH) و آزمایش­های فساد شیمیایی و اکسیداسیون شامل مجموع بازهای نیتروژنه فرار (TVB-N)، شاخص پراکسید (PV)، تیوباربیوتیک اسید (TBA) و اسیدهای چرب آزاد (FFA) قرار گرفتند. بر اساس نتایج آماری، میزان pH، TVB-N ،PV ، TBA وFFA  در تیمار A+Vc در طول دوره نگه‌داری در یخچال به طور معنی‌داری (05/0>P) کمتر از تیمارهای C و A بود. افزایش معنی‌داری در این شاخص­ها در هر سه تیمار با افزایش زمان نگه‌داری در یخچال مشاهده گردید (05/0>P). نتایج بیانگر برتری کیفیت تیمارهای دارای پوشش نسبت به تیمار شاهد بود،  و پوشش آلژینات­سدیم حاوی ویتامین C بدلیل خاصیت آنتی­اکسیدانی ویتامین­ C باعث کاهش اکسیداسیون فیله ماهی قزل­آلای رنگین­کمان در طی نگه‌داری در شرایط سرد (C˚1±4) شد.
متن کامل [PDF 338 kb]   (4946 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: فرآوری محصولات شیلاتی
دریافت: 1394/4/9 | انتشار: 1395/3/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.