دوره 9، شماره 1 - ( 1398 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 49-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

karimian S. Effect of Copper Sulfate Replacement with Copper Nano Oxide in Diet on Growth performance and Enzymatic Activity and Tissue Pathology of Goldfish Liver (Carassius auratus). JFST 2020; 9 (1) :39-49
URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-38688-fa.html
کریمیان سهیلا. بررسی اثر جایگزینی سولفات مس با نانو اکسید مس در جیره غذا بر شاخص های رشد و فعالیت آنزیمی و آسیب شناسی بافت کبد ماهی قرمز (Carassius auratus). علوم و فنون شیلات. 1398; 9 (1) :39-49

URL: http://jfst.modares.ac.ir/article-6-38688-fa.html


دانشگاه شهرکرد ، soheila_karimian@yahoo.com
چکیده:   (1884 مشاهده)
هدف: این مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر جایگزینی سولفات مس با نانو اکسیدمس در جیره غذایی بر رشد و بازماندگی، فعالیت آنزیمی و آسیب شناسی بافت کبد ماهیان قرمز در سال 1397 انجام پذیرفت. مواد و روش¬ها: تیمارهای آزمایشی شامل 5 تیمار آزمایشی شاهد، تیمار mg/kg3 سولفات مس؛ mg/kg3 نانواکسیدمس، mg/kg5 نانواکسیدمس و mg/kg10 نانواکسیدمس در نظر گرفته شد و ماهی‌ها طی یک دوره 60 روزه، 2 بار در روز به میزان 4 درصد وزن بدن و به روش دستی تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایشی، شاخص¬های رشد و بازماندگی ، فعالیت آنزیم¬های کبدی (آلکالین فسفاتاز، آسپارتات ترانس‌آمیناز، آلانین¬آمینوترانسفراز) و همچنین آسیب شناسی بافت کبد مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته¬ها: براساس نتایج به دست آمده استفاده از نانوذرات مس در سطوح مختلف 3، 5 و 10 میلی¬گرم در کیلوگرم جیره غذایی به جای سولفات مس در جیره غذایی می¬تواند باعث بهبود عملکرد رشد و بازماندگی ماهیان قرمز شود. همچنین سولفات مس نسبت به نانوذرات اثرات منفی بیشتری بر بافت کبد و همچنین آنزیم¬های آلکالین فسفاتاز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین¬آمینوترانسفراز دارد؛ از این رو به نظر می¬رسد جایگزینی سولفات مس با نانوذرات مس در جیره غذایی می¬تواند سبب کاهش اثرات منفی بر آبزیان شود. از طرف¬دیگر نتایج آسیب شناسی بافت کبد در تیمار حاوی 5 و 10میلی¬گرم نانوذره مس در کیلوگرم جیره غذایی نشان داد که نانوذرات مس سبب ایجاد ضایعات بافتی و اثرات مخرب (البته کمتر از سولفات مس) می¬شود. نتیجه¬گیری: بهتر است جایگزینی سولفات مس با نانوذرات مس در سطوح 3 میلی¬گرم در کیلوگرم جیره غذایی باشد.
متن کامل [PDF 762 kb]   (1993 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: زیست فناوری و نانوتکنولوژی
دریافت: 1398/9/12 | انتشار: 1398/10/11

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.